A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gyurcsány most már akarja Bajnait

Vágólapra másolva!
A demokratikus ellenzék összefogására szólított fel a Demokratikus Koalíció október 23-ai budapesti megemlékezésén Gyurcsány Ferenc, aki szerint az ellenzéki együttműködés miniszterelnök-jelöltjének Bajnai Gordonnak kell lennie. A bejelentés azért volt meglepő, mert néhány nappal ezelőtt Gyurcsány még végzetes hibának tartotta Bajnai mostani fellépését, és szerinte Bajnai rossz színpadot választ, ha ellenzéki együttműködést akar.
Vágólapra másolva!

A demokratikus ellenzék pártjainak össze kell fogniuk, és 2014-ben kétharmados többséget kell szerezniük, hogy vissza tudják állítani a megsebzett köztársaság rendjét" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a párt október 23-ai megemlékezésén. Gyurcsány Ferenc egyúttal közölte, hogy a DK szerint az ellenzéki együttműködés miniszterelnök-jelöltje legyen Bajnai Gordon volt kormányfő.

A pártelnök szerint az idei ünnep igazi kérdése nem 1956, hanem 2014, és szerinte nem egyszerűen a miniszterelnök távozásáért kell küzdeni, hanem azért, hogy "az önkény rendszere" tűnjön el. Szerinte olyan erő kell, amellyel nem egyszerűen csak győznek a választásokon, hanem szétzúzzák "a köztársasággal szemben álló erőket". A széles összefogást sürgető Gyurcsány Ferenc azt mondta, bár a demokratikus ellenzéken belül vannak viták, de el kell dönteniük, hogy ezek fontosabbak-e, mint a nemzet és a haza ügye.

A DK-rendezvény résztvevői örömmel fogadták Gyurcsány bejelentését, és sok DK-s a délutáni tüntetés után át is ment a Milla rendezvényére, hogy élőben hallgassa Bajnai Gordont. "Ezt vártuk tőle" - válaszolta néhány idősebb nő az [origo]-nak arra a kérdésre, mit szólnak ahhoz, hogy Gyurcsány Ferenc is beállt Bajnai Gordon mögé.

Gyurcsány bejelentése Bajnai Gordon támogatásáról azért meglepő, mert néhány nappal ezelőtt még a volt kormányfő "végzetes hibájának" tartotta a mostani millás felszólalását. Gyurcsány Ferenc október 11-én azt írta a Facebookon, hogy Bajnai hibát követ el, hogy felszólal a Milla október 23-ai tüntetésén, és "teljes tévedés" lenne, ha Bajnai a Milla élére akarna állni, "mert nem osztozhat a múlt eltörlésének, az MSZP és a DK megbélyegzésének politikájában". Gyurcsány hozzátette, "ha az ellenzéki együttműködés meghirdetését tervezi, akkor nagyon rossz színpadot választott".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!