Üzent az ír kormányfőnek az elgázolt gyerekek apja

Vágólapra másolva!
Videoüzenetet küldött az ír miniszterelnöknek az ír gázoló ügyében a 10 éve halálra gázolt gyerekek apja. Az üzenetben az apa elfogadhatatlannak nevezte, hogy nem adták ki Magyarországnak Francis Tobint.
Vágólapra másolva!

Az ír kormányfő közbenjárását kérte a halálra gázolt gyermekek édesapja azért, hogy Francis Ciarán Tobin letöltse a rá kiszabott büntetést - írta a Magyar Nemzet.

A lap pénteki számában azt írta, hogy a több mint tíz éve halálra gázolt kislány és kisfiú édesapja a magyarországi ír és az írországi magyar nagykövetnek juttatta el Enda Kenny ír miniszterelnöknek szánt videoüzenetét, kérve, hogy ők juttassák el azt a miniszterelnöknek.

"Számomra, és bátran állíthatom, hogy minden magyar és európai állampolgár számára, elfogadhatatlan a döntés, amellyel... büntetlenséget biztosítottak egy ír állampolgárnak, aki ellen jogerős ítélet született Magyarországon" - mondta a felvételen az apa.

Az ír állampolgárságú Francis Ciarán Tobin több mint tíz éve Leányfalun halálra gázolt két gyereket. A magyar bíróság 2002-ben - miután óvadék ellenében elhagyhatta Magyarországot - távollétében három év fogházra ítélte, majd a büntetést 18 hónapra csökkentette. A magyar hatóságok kiadatási kérelmét az ír legfelsőbb bíróság az idén júniusban végleg elutasította.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!