Vádat emeltek egy gyermekét majdnem agyonverő anya ellen

Vágólapra másolva!
Emberölési kísérlettel vádolják azt a 22 éves nőt, aki egyhónapos csecsemőjét bántalmazta brutálisan. A tiszakécskei nőt még tavaly vették őrizetbe. Nem ez az első gyereke, akinél súlyos sérüléseket találtak.
Vágólapra másolva!

Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja az ügyészség azt a tiszakécskei anyát, aki a vádirat szerint bántalmazta pár hetes csecsemőjét, a gyermek több csontját is eltörte.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint a nő tavaly februárban és márciusban rokonoknál, ismerősöknél vagy albérletben lakva egyedül nevelte második, csecsemő korú gyermekét. Miután a gyereket nem látta el kellőképpen és a védőnők számára elérhetetlen volt, a hatóságok gyermek nevelőszülőnél való elhelyezéséről döntöttek. Átadáskor azonban a csecsemőt közvetlen életveszélyben találták: számos csonttörése és súlyos belső sérülése is volt, amelyek abból eredtek, hogy a vádlott bántalmazta a gyermekét.

A 22 éves nő ellen a tiszakécskei önkormányzat gyámügyi ügyintézőjének bejelentése alapján, életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A gyámügy intézkedése révén a gyermekorvos kórházba utalta a csecsemőt, ahol kiderült, hogy súlyos koponya- és végtagsérülései, valamint életveszélyes belső szervi sérülései vannak. A nőt akkor őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

A főügyészség szerint a vádlott Bugacon nevelte első kisgyermekét, akivel szemben a szülői kötelességét súlyosan megszegte, a gyermek testi és lelki fejlődését veszélyeztetve, ezért a kisgyerek a nagyszülő gondozásába került. A 2006-ban született gyermek bántalmazásának gyanúja miatt már folyt eljárás ellene. A rendőrség 2006. december 8-án kiadott egy közleményt, amely szerint nyomozást rendelt el életveszélyt okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, mivel a mentők a kecskeméti kórház gyermekosztályára beszállítottak egy 1 hónapos bugaci fiú csecsemőt.

Az előzetes letartóztatásban lévő nő akkor még korábbi élettársával Bugacpusztaházán élt. A 2006-ban életveszélyes állapotba került gyereket az Amerikai úti idegsebészeten elvégzett műtéttel sikerült megmenteni. A rendőrség akkor ismeretlen elkövető ellen indított eljárást, de a nyomozás nem hozott eredményt, a szülők tagadták, hogy bántották volna gyermeküket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről