A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Csótányirtóval fújtak be Csányi Sándor házába

Vágólapra másolva!
Ismét tüntetést tartottak a devizahitelesek Orbán Viktor házánál, de ezúttal több politikus és bankár házát is felkeresték. Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója házának kerítésén csótányirtó spray-vel fújtak be.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, Csányi Sándor bankvezér és Patai Mihály, a bankszövetség elnökének házához is elmentek a devizahiteles tüntetők pénteken. A Koppány csoport tüntetői a kilakoltatások leállítását, a devizahitelesek kártalanítását követelték.

A miniszterelnök Cinege utcai házáig nem tudtak eljutni, mivel a készenléti rendőrség nem engedte őket közvetlenül a miniszterelnök háza elé, az épülettől mintegy 50 méterre lezárták a Cinege utcát. A tiltakozók a korábbi, július 4-ei, szintén a kormányfő házánál tartott tüntetéssel ellentétben most nem kíséreltek meg bejutni a lezárt területre. Ugyan felajánlották nekik, hogy egy háromfős delegáció bedobhatja petíciójukat a postaládába, ezzel a lehetőséggel nem éltek.

A helyszínen, hangosbeszélőn elhangzott felszólalásokban újra a kilakoltatások leállítását, a devizahitelesek kártalanítását követelték. Elhangzott az is, hogy nem fogadnak el olyan megoldást, amelynek keretében a jelenlegi árfolyamon forintosítanák a devizahiteleket. Egyben emlékeztettek: Orbán Viktor korábban ígéretet tett a helyzet megoldására.

A demonstrálok ezután Csányi Sándornak, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának házához vonultak, ahol "mocskos gyilkos" és "uzsorás" rigmusokat skandáltak. Balogh Béla, a Koppány csoport elnöke egy csótányirtó spray-vel befújt a kerítés kapuján.

A menet következő célpontja Gyurcsány Ferenc egykori kormányfő budapesti otthona volt. Itt Balog István, a Koppány csoport alelnöke arra szólította fel a volt kormányfőt, hogy ellenzékiként lépjen föl a kilakoltatások leállítása érdekében. Beszédében úgy vélekedett, hogy az egykori miniszterelnök lefeküdt a "pénzhatalomnak", ezért távoznia kell közéletből.

A tüntetés keretében délután két bírósági végrehajtó, illetve Patai Mihály, az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatójának, a Magyar Bankszövetség elnökének és Felcsúti Péternek, a Raiffeisen Bank vezetőjének otthonát keresték fel. Ezeken a helyszíneken arra hívták fel a figyelmet, hogy szerintük immár több mint háromezer ember hajtott végre öngyilkosságot a devizahitelek miatt. Valamennyi helyszínen kifeszítettek egy csaknem 20 méter hosszú fekete drapériát, illetve ütemesen skandálták azt, hogy "gyilkosok".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!