Pintér Sándor nevében akart kicsalni 360 millió forintot

Vágólapra másolva!
Egy 53 éves férfi 360 millió forintot akart kicsalni két vállakozótól, azt mondta Pintér Sándor küldte.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba került egy 52 éves férfi, aki a gyanú szerint 360 millió forintot akart kicsalni két vállalkozótól úgy, hogy Pintér Sándor megbízottjának adta ki magát – közölte a Belügyminisztérium szerdán. A férfi a vállalkozóknak azt mondta, hogy a Belügyminisztériumban rendőr ezredesként dolgozik.

A közlemény kiemeli, hogy mindenki, aki Pintér Sándor nevére hivatkozva előnyt akar szerezni magának, azok a rács mögött végzik, ugyanúgy ahogy a most elfogott férfi.

A rendőrség honlapján azt közölte, hogy egy vállalkozó két hete tett bejelentést, miszerint egy, magát a belügyminiszter megbízottjának mondó férfi azzal kereste meg, hogy a tárca kezelésében álló ingatlanokon tervezett beruházások lebonyolítására kiválasztott társaság vezetőjeként fizesse meg részére a beruházások összértékének egy százalékát, további öt százalékát pedig egy, a beruházás lebonyolításában közreműködő vállalkozásnak.

Egy másik vállalkozó is hasonló tartalmú bejelentést tett a rendőrségen. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai július 31-én vették őrizetbe a csalással gyanúsított férfit, akinek előzetes letartóztatását múlt pénteken rendelte el a Budakörnyéki Bíróság.

Az NNI munkatársai megállapították, hogy a férfi nem a belügyminiszter megbízottja, nem dolgozik sem a Belügyminisztériumban, sem a Belügyminisztérium irányítása alatt álló szerveknél. A gyanúsított a vállalkozóktól összesen 360 millió forintot kért, akik azonban nem fizettek.

A nyomozók szerint a férfi ezzel a módszerrel más vállalkozókat is megpróbált becsapni. Ellene két rendbeli csalás bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!