Félmilliárdért ígértek büntetlenséget

Vágólapra másolva!
Befolyással üzérkedés és csalás miatt nyomoz egy házaspár ellen a rendőrség, mert magas kapcsolataikra hivatkozva, több mint 450 millió forint fejében az ígérték egy magánszemélynek, hogy meghiúsítják az ellene tervezett büntetőeljárást.
Vágólapra másolva!

Csaknem félmilliárd forintot csalt ki egy házaspár egy embertől arra hivatkozva, hogy el tudják intézni, hogy ne induljon büntetőeljárás ellene - közölte a rendőrség honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

A rendőrség szerint a 60 éves férj és 41 éves felesége - mindketten budapestiek - 300 ezer euró, 500 ezer dollár és 250 millió forint "fizetséget" kaptak.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szeptember 5-én házkutatást tartottak a házaspár otthonában, ahol nagy mennyiségű készpénz mellett ügyészségi bélyegzőket, hamisnak látszó, előzetes letartóztatás elrendeléséről szóló ügyészségi indítványokat foglaltak le.

A további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le a gyanúsítottakkal szemben, egyben kezdeményezik előzetes letartóztatásukat - közölte a police.hu.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!