Az alpolgármester fiára támadtak a gadnai romák

Vágólapra másolva!
Egy asszony elterjesztette, hogy skinheadek vannak a borsodi faluban, majd a helyiek megtámadták az alpolgármester fiát. A rendőrség a közlekedés biztonságának megsértése miatt indított eljárást.
Vágólapra másolva!

Botokkal és baltákkal felfegyverzett romák támadtak meg egy autót péntek éjjel a Borsod megyei Gadnán - írja a Szon.hu.

A falu polgármestere, Lakatos Dezső szerint a falubeliek egymást ijesztgették, és felfokozott idegállapotú emberek dobáltak meg egy autót, mert azt hitték, hogy skinheadek ülnek benne. A pletykát - amely szerint skinheadek járnak a faluban - egy helyi asszony terjesztette el, hogy ne legyen egyedül - mondta a portálnak a polgármester.

A lap szerint a romák még a nádast is fel akarták gyújtani, mert azt hitték, hogy ott vannak a skinheadek. Ekkor hajtott haza barátnőjével a falu alpolgármesterének fia, akinek kocsiját botokkal és fejszékkel rongálták meg, amíg rá nem jöttek, hogy nincs okuk tartani tőle.

A Borsod megyei rendőrség az Origónak azt mondta, egy falujába hazatérő autót a helyiek megdobáltak és ütlegeltek, senki sem sérült meg, az autón viszont főként horpadásos és karcolásos sérülések lettek. Az ügyben a rendőrség közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.




Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!