Schiffer András korrupció miatt feljelentést tesz

Vágólapra másolva!
Egy hangfelvételen állítólag fideszes politikusok beszélgetnek arról, hogy a Fidesz kampányát a Közgép segíti. Schiffer András LMP-elnök korrupció miatt tesz feljelentést. A megnevezett fideszes képviselő cáfol.
Vágólapra másolva!

Feljelentést tesz korrupciós bűncselekmények miatt Schiffer András, az LMP társelnöke.

Schiffer egy nyilvánosságra került hangfelvételre alapozza a feljelentést. A Nyugat.hu által közölt hozott hanganyagon állítólag fideszes politikusok beszélgetnek arról, hogy a Közgép beszállhat a kampányba, "mint eddig minden választásba be is szállt eddig".

Siófok és térsége kormánypárti képviselőjelöltje cáfolja a portálon megjelenteket. Witzmann Mihály közleményében kijelentette: "a Közgép Zrt. semmilyen formában nem támogatta a kampányomat. Fel sem ajánlotta azt, és el sem fogadtam volna, mert a törvény által biztosított források éppen elegendőek a kampányköltségek fedezésére".

A politikus szerint a megjelent felvételrészletek és azok leírása több ponton is csúsztatásokat, valótlanságokat tartalmaznak, ezért felvetődik a manipuláció gyanúja, éppen úgy, mint például a hamis bajai videó esetében.

A kivonatos leirat nyilvánosságra hozatalát Witzmann Mihály egy lejárató kampány részének tartja. Értékelése szerint ez "egy reménytelen helyzetben lévő pártszövetség kétségbeesett próbálkozása annak érdekében, hogy a Józsa-, Harangozó-, Szigetvári-, Gyurcsány-, Kőhegyi- és Simon-ügyekről elterelje a figyelmet". Közölte, rágalmazás, becsületsértés és szándékos lejáratás miatt jogi lépéseket tesz az ügyben.

A Közgép a Fidesz egyik legbefolyásosabb gazdasági háttéremberének, Simicska Lajosnak az érdekeltségébe tartozik.

Schiffer András ismeretlen tettesek ellen vesztegetés, hivatali vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali vesztegetés elfogadása, valamint vesztegetés feljelentésének elmulasztása miatt tesz feljelentést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről