Nem indul fegyelmi a vállalhatatlanul részeg püspökladányi politikus ügyében

Vágólapra másolva!
Kiss Zsigmond egy görbe nap miatt lemondott az alpolgámesterségről, és nem is indul újra a tisztségért. 
Vágólapra másolva!

Lemondott Kiss Zsigmond, Püspökladány fideszes alpolgármestere, mert egy róla napvilágot látott videofelvételen nem a tisztségének megfelelő viselkedést tanúsított. A felvétel szerint egy kakasfőző fesztiválon a politikus olyan részeg volt, hogy alig tudott megállni a lábán. Dombi Imréné polgármester, a Fidesz városi elnöke közölte: elfogadta alpolgármesterének augusztus 25-ével történő lemondását.

A választásig hátralévő időben a posztot nem töltik be, az alpolgármesteri feladatokat belső átszervezéssel a polgármester, illetve más képviselők látják el.

A politikusnak a 8. számú választókörzet lakói szavaztak bizalmat, 2010-ben már második alkalommal. A választókerületben olyan több százmillió forint értékű beruházás zajlik, amit a továbbiakban is koordinálni kell a választott képviselőnek - jegyezte meg a városvezető.

Fegyelmi eljárást nem indítanak az ügyben, Kiss Zsigmond ugyanis korrekt módon járt el, vállalta az eset következményeit. A polgármesterhez eljuttatott közleményében azt írta: "emberek vagyunk, hibázunk, és úgy gondolom, hogy hibáinkat csak akkor tudjuk erkölcsileg a legkisebb veszteséggel magunk mögött hagyni, ha azt beismerjük" - idézte Kiss Zsigmond szavait Püspökladány polgármestere.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!