A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Már megint megújul az MSZP

önkormányzati választások 2014 mszp sajtó tájékoztató tóbiás józsef
Vágólapra másolva!
Országos pártértekezletet hívott össze december 13-ra az MSZP országos választmánya, a tanácskozáson a párt átalakításáról és az új baloldali politika főbb irányairól döntenek - közölte az országos választmány elnöke a testület ülése után.
Vágólapra másolva!

Botka László azt mondta: az idei három választást pártja elveszítette, de az is világos, hogy a választók az MSZP-t bízták meg azzal, „hogy az orbáni rendszer baloldali alternatíváját építse fel”. Hangsúlyozta, a következő két hónapban rakják le az új MSZP alapjait.

Minden más lesz

A választmányi elnök értékelése szerint az MSZP-nek sok mindent másképpen kell csinálnia: más struktúrát kell kialakítania, másféle politikát, kell folytatnia, továbbá másfajta stílusban kell politizálnia. Botka László elmondta: a decemberi pártértekezleten személyi ügyekről nem lesz szó.

Botka László változtatna a párt stílusán Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Bejelentette azt is, hogy szegedi polgármesterré történő újraválasztása miatt csütörtökön lemondott parlamenti mandátumáról, a választmány pedig úgy döntött, hogy a parlamenti helyet Gőgös Zoltán, a párt elnökhelyettese kapja.

Új Magyarország épül

Tóbiás József, az MSZP elnöke azt mondta, elkezdődött az építkezés korszaka, rendezik soraikat és kijelölik, milyen irányba, kívánnak politizálni, mert „a választásokat általában a választók többsége dönti el, nem pedig a politikai formáció ilyen vagy olyan léte”. Hangsúlyozta, három és fél év bőven elég arra, hogy számba vegyék erőiket, képesek legyenek maximalizálni támogatóikat, hogy ennek mentén kössenek megállapodást „egy új Magyarországról”.

Tóbiás József szerint három és fél év elég az új MSZP felépítésére Fotó: Bielik István - Origo

Tóbiás József szerint a párt átalakításának célja, hogy az MSZP közelebb kerüljön a választókhoz. A leghatékonyabb és a legszervezettebb párttá szeretnének válni egy éven belül – tette hozzá.

Vidékre koncentrálnak

Elmondta azt is, hogy a választmány - levonva a választások első tanulságait - támogatja azt, hogy a vidéki településeken erősítsék meg az MSZP jelenlétét, ez pedig a választókerületi alapú építkezést jelenti. A pártelnök közölte, a megyei elnöki pozíció továbbra is megmarad, ők folytatják majd a megyei értelmiséggel a párbeszédet.

Arra a kérdésre, mi az oka annak, hogy a XV. kerületben a helyi választási bizottság szocialista delegáltja is támogatta a választás megismétlésére vonatkozó kezdeményezést, Tóbiás József közölte, a delegált nem szocialista volt, ő a helyi polgármesterhez kötődő ember.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!