A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Magyar kincsek visszaadásáról tárgyalt Moszkvában Balog Zoltán

Colleen Bell
Colleen Bell új amerikai nagykövet és Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere írnak alá szerződést az EMMI épületében 2015 február 3-án
Vágólapra másolva!
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az Oroszországban lévő magyar műkincsek visszaadásáról is tárgyalt Moszkvában.
Vágólapra másolva!

A magyar kormánytag Vlagyimir Megyinszkij orosz kulturális miniszterrel a Magyarországon zajló Orosz Kulturális Napok, valamint a moszkvai Munkácsy-kiállítással elkezdődött Oroszországi Magyar Kulturális Napok című rendezvénysorozat megnyitása alkalmából találkozott.

Balog Zoltán az MTI-nek elmondta, hogy orosz kollégájának érzékeny témát vetett fel, amely a Magyarországról elszármazott műkincsek, illetve tudományos értékek sorsával kapcsolatos. Örömmel tapasztalta, Megyinszkij kedvezően fogadta ezt a felvetést.

Balog Zoltán Forrás: MTI/Soós Lajos

A magyar miniszter az előzményeket ismertetve arról is beszámolt, hogy egy az orosz kulturális minisztérium által kiadott katalógusban ismerős könyveket fedezett fel. A sárospataki református kollégium könyvtárának Oroszországban maradt darabjairól, reformáció korabeli könyvekről van szó, amelyeknek talán nem olyan nagy a piaci értéke, de Magyarország és a magyar református egyház számára fontosak.

A miniszter azt mondta, ígéretet kapott arra Vlagyimir Megyinszkijtől, ha hivatalos megkeresés érkezik a magyar kormány részéről, akkor megpróbálják kedvezően elbírálni (a visszakövetelt) műkincsek és kulturális értékek listáját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!