Augusztus végén bezárhat a Dagály

Gyerekek, ugrás, Dagály gyógyfürdő, medence, éjszakai retroparti,  strandok éjszakája
Budapest, 2010. augusztus 13. Gyerekek ugranak a budapesti Dagály gyógyfürdő medencéjébe, ahol éjszakai retroparti várta a bulizni vágyókat augusztus 13-án este kilenctől a Strandok éjszakáján.
Vágólapra másolva!
A Dagály strand területének felén már építkeznek, két medencét elbontottak. A bérletek augusztusig érvényesek, a fürdőzők szerint ekkor bezár a fürdő. Az új uszodakomplexumnak 2017-re kell elkészülnie.
Vágólapra másolva!

A Dagály területének fele, a hullám- és a gombamedence már elesett a 2017-es úszó-világbajnokságért vívott küzdelemben.

A strandbérletek csak augusztus 31-ig érvényesek, sok fürdőző úgy tudja, akkor bezár a Dagály.

Így néz ki jelenleg a Dagály strand északi része. Két év múlva itt már az új uszoda áll Forrás: Origo

Az ügyfélszolgálaton érdeklődésünkre csak annyit mondtak, hogy erről még nem született döntés, de ötven százalék az esélye, hogy augusztus 31-én vége lesz a fürdőzésnek a Népfürdő utcában.

A szegényekkel tolnak ki

– mondta egy idős hölgy a Dagály bejáratánál. Őt kimondottan zavarja az építkezés, szerinte a fiatalok is hőbörögnek, mert az eredeti területnek csak a fele maradt, így most

mindenki az „öregasszony-úsztatókba” kényszerül.

Ezek a medencék még megvannak Forrás: Budapest Gyógyfürdői és Hévizei

– Úgy halottam, a gyerekmedencét is elbontják, aztán az egész strandot is, mert szállodát akarnak építeni az új uszoda mellé. Én már nem is vettem bérletet erre a szezonra! – mondta egy másik hölgy, aki szerint így most megint a szegényekkel tolnak ki.

A déli rész is építési terület

A Dagály honlapján a július 20-i medencelezárás kapcsán is úgy fogalmaznak, hogy a fürdő melletti építkezés miatt van erre szükség. Azonban az építkezés jelenleg a fürdő területének felét elvette, tehát nehéz úgy értelmezni, hogy az a fürdőterület mellett lenne. Ráadásul

nemcsak az északi rész van lezárva, hanem a strand déli, Árpád híd felé eső részét is építési területnek nyilvánították.

Kivágott fák várták, hogy elszállítsák őket június elején. Már kevés árnyákot adnak Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Eddig körülbelül száz fát vágtak ki az építkezés miatt. Szeretnénk, ha a többi fa és a strand többi része megmaradna

– mondta szerda délelőtt sajtótájékoztatón Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarországért szóvivője. A párt aláírásgyűjtést indított az interneten annak érdekében, hogy az építkezések alatt se zárják be teljesen a fürdőt. Tordai szerint az sem világos, hogy az elkészült új úszókomplexum hogyan fog majd üzemelni a jövőben, a világbajnokság után mennyi lesz például a belépő ára.

Két év van rá, belehúztak

A 2017-es úszó vb új épületének alapkövét idén május 15-én rakták le, a létesítménynek 2017. március 31-ig kell elkészülnie. Magyarország eredetileg a 2021-es világbajnokság rendezési jogát nyerte el, de idén márciusban elvállaltuk a 2017-es vb-t, miután a mexikói Guadalajara lemondott róla.

Az új komplexum ünnepélyes alapkőletétele 2015. május 15-én Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Dagály a főváros egyik legnépszerűbb strandja, ahol tavaly a nyári hónapokban közel 200 ezren hűsöltek. Május végétől a munkálatok keltette zaj és por miatt

a strandbelépők árát 15 százalékkal csökkentették,

azonban a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. korábban úgy nyilatkozott, hogy ezzel együtt is 10-15 százalékos forgalomcsökkenéssel számolnak ebben a szezonban.

Ezzel szemben a BGYH csütörtöki közleménye szerint,

a Dagály fürdőben eddig júliusban 34 százalékkal nőtt a forgalom a tavalyi évhez képest.

Ez az eredmény persze nagyban köszönhető a hetek óta tartó kánikulának.

Kérdéseinkkel megkerestük a beruházást koordináló Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt is, amint megérkeznek a válaszaik, frissítjük cikkünket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről