Négyszázmillióval nem tud elszámolni az érdi ügyvédnő

forint pénz pénzügyek pénztárca bankkártya bankjegy papírpénz érme apró aprópénz pénz pénzügyek pénztárca bankkártya papírpénz érme apró aprópénz
Vágólapra másolva!
Külföldi hiteleket ígért ügyfeleinek az az érdi ügyvédnő, aki a vád szerint 400 millió forintnyi letétbe helyezett pénzt költött magára. Kizárták a kamarából, de ez nem zavarta, tovább folytatta a csalássorozatot. 
Vágólapra másolva!

Huszonöt cégnek és magánembernek ígérte azt egy érdi ügyvédnő, hogy külföldi hiteleket szerez nekik. Volt, akinek szállodavásárlásra, társasház, irodaház, lovarda, bobpálya vagy laboratórium építésére kellett volna a pénz.

Az ügyfelektől azt kérte, hogy letétekkel igazolják teljesítőképességüket. Volt, aki 5, de olyan ügyfél is akadt, aki 124 millió forintot adott neki, nagyrészt euróban. Hitelt végül senkinek sem intézett, az átvett pénzből adósságait rendezte, a többit pedig felélte.

Sok pénzt költött magára az ügyvédnő (illusztráció) Fotó: Origo

Az ügyvédnőt 2013 decemberében kizárták az ügyvédi kamarából, de ennek ellenére tovább folytatta a tevékenységét.

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség ügyvédi visszaélés és csalás miatt emelt vádat ellene, börtönbüntetést és vagyonelkobzást kérnek rá – tájékoztatott a Pest Megyei Főügyészség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!