A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Emberrablás és szexuális terror: hat évet kapott a vállalkozó

Vágólapra másolva!
Rémálommá vált az üzleti kapcsolat, a pénzt követelő és féltékeny üzletember elraboltatta volt munkatársnőjét, és szexuálisan is kizsákmányolta az asszonyt.
Vágólapra másolva!

Emberrablás és szexuális erőszak miatt ítélték el a 60 éves férfit, aki volt munkatársnőjét rabolta el, és kényszerítette vágyainak kielégítésére - jelentette be kedden a Győri Ítélőtábla.

Tartozás és féltékenység

A bűncselekmény még 2010-ben történt, a győrszemerei férfi közös üzleti vállalkozást folytatott a későbbi sértettel, de állítása szerint a nő több tízezer eurós tartozást halmozott fel a cégben.

ellentmondásos kapcsolatuk megromlásában szerepet játszott a féltékenység is,

a férfi azt is követelte, hogy üzleti partnere szakítson élettársával.

Elköltözött a fenyegetőtől

Az asszony ráadásul ekkor még vállalkozó társának győri albérletében lakott, de a fenyegetések hatására átköltözött szintén Győrben élő barátjához.

Ez indíthatta el a lavinát: a vádlott követelte, hogy a nő napi 30 ezer forintos címletekben rendezze tartozást, máskülönben

megöli, prostitúcióra kényszeríti az asszonyt, vagy szex formájában hajtja be az adósságot rajta.

Fenyegetéseit részben valóra is váltotta: 2010. november 22-én két kigyúrt, ismeretlen férfival jelent meg a sértett élettársánál, és egy teherautóba tuszkolva elrabolták a párost.

Kikötözve a pincében

Mindkettőjüket Győrszemerére, a vállalkozó családi házának pincéjébe vitték, szemüket bekötözték és székekhez kötözték őket.

Az elrabolt férfi némi fejmosás után szabadulhatott – a bántalmazott sértettet viszont csak azután engedte el a vádlott, hogy az orálisan kielégítette őt, és különféle számítógépes jelszavakat adott meg a vállalkozónak.

Ismétlődő terror

A kegyetlenkedés két nappal később megismétlődött: a vádlott ismét magával vitte és győrszemere-józsefházi lovardjájában kikötözte megfélemlített nőt. Azzal ijesztgette, hogy elraboltatta az asszony Szlovákiában élő családját – majd újra orális szexre kényszerítette a sértettet.

A bűnügy miatt a Győri Törvényszék első fokon két rendbeli emberrablás és szexuális erőszak miatt 8 év börtönbüntetésre ítélték a vállalkozót,

az ítéletet másodfokon viszont 6 év börtönbüntetésre enyhítette a Győri Ítélőtábla.

Az enyhítést azzal indokolták, hogy bár a vállalkozó büntetett előéletű, szabadságvesztésre korábban még nem ítélték – ráadásul,

mind ő, mind az elrabolt nő vádlottnak számít

egy még le nem zárt, de az emberrablással szorosan összefüggő büntetőeljárásban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!