Megkezdte munkáját a stratégiai kabinet

Trócsányi László; Balog Zoltán; Tuzson Bence; Vidoven Árpád; Lázár János; Pintér Sándor
Budapest, 2016. augusztus 9. A Miniszterelnökség által közreadott képen Vidoven Árpád, a Miniszterelnökség közigazgatási államtitkára (háttal), Trócsányi László igazságügyi miniszter (b), Lázár János, a kormány stratégiai kabinetjének vezetője (b2), Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára (j3), Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (j2) és Pintér Sándor belügyminiszter (j) a stratégiai kabinet első ülésén az Országházban 2016. augusztus 9-én. MTI Fotó: Miniszterelnökség / Árvai Károly
Vágólapra másolva!
Lázár János vezeti a testületet, harmincegy napirendi pontot tárgyaltak az első ülésen. A Miniszterelnökséget vezető miniszter július elején jelentette be, hogy Orbán Viktor döntése nyomán a kormányzat munkája két kormánykabinetbe, egy gazdaságiba és egy stratégiaiba tagozódik, amelyek döntéshozó és -előkészítő szervek.
Vágólapra másolva!

A stratégiai kabinet első ülésén előterjesztőként részt vettek a tárgyalt területekért felelős tárcavezetők, így jelen volt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Pintér Sándor belügy- és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

A stratégiai kabinet első ülése Forrás: MTI/Miniszterelnökség / Árvai Károly

A stratégiai kabinetben állandó tag Trócsányi László, az igazságügyi tárca vezetője és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, míg Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke állandó meghívott. A Miniszterelnökség vezetője a stratégiai kabinetet, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pedig a gazdasági kabinetet irányítja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!