Dohánybolti tolvajokat fogtak

Nógrád és Pest megyei dohányboltokba törtek be
Vágólapra másolva!
Több rendbeli lopás miatt kell felelnie egy 28 éves és egy 36 éves férfinek.
Vágólapra másolva!
Nógrád és Pest megyei dohányboltokba tört be két férfi és a MÁV-tól is lopott Forrás: Police.hu

A rendőrség ügyeletére július 24-én 6 óra 47 perckor érkezett a bejelentés, hogy az ipolyvecei dohányboltba betörtek. A telefonáló azt mondta, különféle dohányáruk hiányoznak és sok pénz is eltűnt a kasszából. De nem ez volt az egyetlen helyszín, ahonnan felhívták a rendőrséget. Július 24-e és augusztus 20-a között a Nógrád megyei Nőtincsről és Alsópetényről, a Pest megyei Vácdukáról és Bernecebarátról is emiatt telefonáltak.

Mindenhol betörték a dohányboltok ajtaját és az alsópetényi üzlet kivételével, mindenhonnan loptak dohányt és pénzt is.

Egyetlen helyről nem loptak dohányt és pénzt, nem tudni, miért Forrás: Police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának, a Rétsági Rendőrkapitányságnak és a Balassagyarmati Rendőrkapitányságnak a munkatársai közösen kezdtek nyomozni az ügyben. Kiderítették, kik lehetett a tolvajok.

Egy 36 éves becskei és egy 28 éves váci férfi ellen adtak ki elfogatóparancsot.

Nyomokat hagytak maguk után Forrás: Police.hu

A nyomozás során az is kiderült, hogy nem csak pénzt és dohányt loptak a tolvajok. A rendőrök szerint a két férfi azzal is megalapozottan gyanúsítható, hogy július 29. 14 óra és július 30. 6 óra között Nagyorosziban a Magyar Államvasutak egyik épületének is ők feszítették fel az ajaját. Innen

egy láncfűrészt, egy sínvágót és egy fűkaszát loptak el a tartozékaival együtt.

Kesztyűben dolgoztak Forrás: Police.hu

A lopott tárgyak egy részét megtalálták és lefoglalták a nyomozók. Az idősebb tolvaj augusztus 24-én késő délelőtt önként feladta magát a Balassagyarmati Rendőrkapitányságon. A nyomozók azonnal őrizetbe vettek. Az illetékes bíróság pedig augusztus 26-án elrendelte a házi őrizetét - írta meg a police.hu.

A módszerük az volt, hogy betörték az ajtót Forrás: Police.hu

A férfi társát a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Célkörözési Csoport rendőrei csütörtökön fogták el Cselőtepuszta területén. A fiatalabb férfit a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra vitték, őrizetbe vették, és kérték az előzetes letartóztatását.

A két férfi ellen "ötrendbeli lopás bűntett és egyrendbeli lopás vétség kísérletének" megalapozott gyanúja miatt szakértők bevonásával folytatják az eljárást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!