A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl

Politico: Orbán Viktor Londonba utazik

Vágólapra másolva!
Theresa May brit kormányfő a jövő héten Orbán Viktor miniszterelnököt fogadja Londonban. Egyesek attól tartanak, hogy az Egyesült Királyság megpróbálja megosztani az uniós tagállamokat annak érdekében, hogy kedvezőbb pozícióból indulhasson a kilépési tárgyalásokon – írta a Politico brüsszeli hírportál. Egy névtelen magyar forrás szerint a találkozó már régóta tervben volt.
Vágólapra másolva!

A Politico a BuzzFeed News hírportál értesüléseire hivatkozva arról írt, hogy vezető uniós és európai illetékesek magánbeszélgetéseik során azzal vádolták a brit kormányfőt, hogy

az „oszd meg és uralkodj” elve mentén szorosabbra próbálja fűzni a kapcsolatot Orbán Viktorral.

A cikk szerint a két kormányfő közeledésére utal az is, hogy Orbán Viktor azon kevesek közé tartozott, akik dicsérték Mayt az októberi EU-csúcson.

Theresa May és Orbán Viktor „közös nevezőre juthatnak a mozgásszabadság kérdésében”,

ugyanis nem valószínű, hogy a magyar miniszterelnök ellenezné az Egyesült Királyság ragaszkodását ahhoz, hogy korlátozza az uniós állampolgárok munkavállalását a szigetországban – írta a Politico, amely Orbán Viktort úgy jellemzi, mint aki „euroszkepticizmusával, illetve a menekültekkel és a migrációval kapcsolatos keményvonalas álláspontjával elidegenítette magától uniós partnereit”.

A Politico.eu a London és Budapest közötti kapcsolat megerősítéseként értékelte, hogy nemrégiben bejelentették, Magyarország tíz brit nagyvállalattal létrehozza a Brit–Magyar Üzleti Tanácsot. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a tanács felállítása biztosíték arra, hogy az Egyesült Királyság kilépése az EU-ból nem jelenti akadályát a további brit befektetéseknek.

Egy névtelenséget kérő, magas rangú magyar kormánytisztviselő azt mondta a hírportálnak, hogy

az Orbán–May-találkozó már „jó ideje” tervbe volt véve.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, Havasi Bertalan később az MTI kérdésére a találkozóval kapcsolatban azt közölte: "jelenleg nincs semmilyen, külföldi látogatással kapcsolatos bejelentenivalónk".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!