Ködös reggel után fagyos délután jön

felhő
A fátyolfelhők, a cirruszok apró jégkristályokból állnak, és általában8-10 000 méter magasban találhatók. gyakoriak az időjárási frontok érkezése előtt, vagy elvonulása után
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön fátyolfelhős lesz az ég, melyből csapadék továbbra sem fordul elő - írja a Köpönyeg.hu. Hajnalban, reggel köd képződik. Marad a fagyos időjárás: reggel -4 fok körüli értékeket mérhetünk.

Délután is csak kevéssel alakul fagypont felett a hőmérséklet.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, hajnalban ismét párássá válik a levegő. Az egyre inkább megélénkülő nyugati széllel enyhe levegő áramlik hazánk térségébe 2 és 9 fok közé emelkedik délutánra a hőmérséklet.

Szombaton a napsütést fátyolfelhők zavarják csak, esőre, vagy hóra nem kell számítani. Élénk lesz a délnyugati légmozgás. +7 fok körül alakulhat a csúcsérték.

Vasárnap eleinte marad a gyengén felhős, nyugodt idő; majd délutántól erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől nyugaton már kisebb eső is kialakulhat. 5-10 fok közötti enyheség valószínű.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Hosszú Katinkát lehajrázták, majd hat másodpercet vert a világra. Az első versenynapon mindhárom éremből nyertek egyet-egyet a magyarok a windsori rövidpályás úszó-világbajnokságon. Hosszú Katinka 200 gyorson szinte végig vezetett, végül Federica Pellegrini lehajrázta, majd olimpiai bajnokunk 400 vegyesen javított, és világbajnok lett. Bernek Péter 400 gyorson címvédőként bronzérmet nyert.

Soha nem látott újítás jön az autópálya-matricák eladásában. Éves autópálya-matricát venne valakinek karácsonyra? Mostantól megteheti: az idén először elővételben is kaphatóak lesznek a jövő évi e-matricák.

Ez a sokkoló bírói hiba átírhatta a BL kieséses szakaszát. A mennyországba tartott, de két órával később a pokolnál is szörnyűbb helyre zuhant a Besiktas a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. A skót Carig Thomson játékvezető sokkoló döntése után közellenséggé vált Törökországban. A helyzet súlyosságát kiválóan jelzi, hogy kedd este óta a Galatasaray és a Fenerbahce hívei is megsajnálták a Besiktas szurkolóit, pedig ilyen nagyon ritka esetben fordulhat csak elő.

Brutális gázolás egy nyíregyházi zebrán. Térfigyelő kamera rögzített egy súlyos nyíregyházi balesetet: a Sóstói út és az Etel köz sarkán a zebrán gázolt gyalogost egy furgon.

Rákóczi Ferenc: Nem bánjuk, hogy adásban Balázs a főnök. Rákóczi Ferenc Balázzsal és Vadon Janival együtt a Rádió 1-re vitte át a Morning Show-t, mint mondta, ez volt gyakorlatilag az egyetlen elfogadható alternatíva, amire mindhárman egyszerre bólintottak. A képernyőn jelenleg a Super TV2 műsorában látható, a Sztárban sztár + 1 kicsi-ben zsűrizik, nagyon jól érzi magát, de a saját gyerekeit semmi pénzért nem engedné el egy hasonló produkcióba. A rádiós, televíziós munkák mellett az Origónak tetoválásairól, szüleihez és a vidéki élethez való viszonyáról is mesélt.

Boldog névnapot

December 8. az év 343. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 23 nap van hátra.

Ma a Máriákat ünnepeljük.

A Mária bibliai eredetű női név. Eredeti héber formája Mirjam volt, ez a görög és latin bibliafordításokban módosult. Jelentése megfejtetlen, minden magyarázata vitatott. Lehetséges jelentései: a) mirha, az ókor egyik legdrágább illatszere, b) keserű(ség) A latin Maria névváltozatnak igen sok származéka alakult ki az európai nyelvekben, ezek egy része a magyarban is használatos.

Távkapcsoló

Ha kedveli a kicsit bizarr dokureality-ket, akkor irány a LifeNetwork, este héttől ott megy a Mini páros. Az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag remek film, ha még nem látta, bepótolhatja a SupertTV2-n este 9-től. 23.20-tól pedig egy sci-fi klasszikus jön a Mozi+ csatornára, A nyolcadik utas: a Halál van műsoron. Nem biztos, hogy nyugodt álma lesz utána, de egyszer mindenkinek látnia kell, alapmű.

Mozipremierek

  • Az ügyfél
  • Hivatali karácsony
  • Hideg hegyek
  • Az univerzum története
  • A démon arca
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről