Hó, ónos eső, fagypont

hóesés havazás hó hófúvás Dunántúl Kőszeg 2016.11.12.
Kőszeg, 2016. november 12. Behavazott alma egy fán Kőszegen 2016. november 12-én. A havazás, a szél és a hófúvás veszélye, valamint az északira forduló, viharossá fokozódó szél miatt Vas, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetéseket, a sok eső miatt három dunántúli megyére másodfokú, további kilenc megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki erre a napra a meteorológiai szolgálat. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, és déltől több helyen számíthatunk kisebb csapadékra: a Dunántúlon eső, havas eső, keleten havazás valószínű – írja a Köpönyeg.hu. Éjszakáig néhol 1-3 cm-es hó hullhat. Délelőtt a DNy-i, délután az ÉNy-i szél élénkül meg.

Keleten 0, nyugaton +2 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Csütörtökön hajnalban néhol még szállingózhat a hó, majd csökken a felhőzet. Ezzel együtt párássá válik a levegő, néhol sűrű köd képződik, mely napközben akár tartósan megmaradhat. Hideg téli idő várható, reggel -3, délután +1 fok körüli hőmérséklettel.

Pénteken hajnalban sokfelé válik párássá a levegő, és napközben is több helyen maradhat tartósan ködfelhős az idő. Számottevő csapadék nem lesz. Reggel -5, délután 0 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Hétvégén nagyrészt erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös időre van kilátás. Csak kevés helyen bukkan elő a nap. Szitálás, hószállingózás bárhol előfordul. Marad a hideg téli idő.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Letartóztatták a kun-mediátoros Marcsikát. A The San Pedro Sun tudósítása szerint a brókert a közép-amerikai Belize-hez tartozó sziget North Ambergris Caye-ben található lakásában fogták el, és ki is adták a magyar hatóságoknak.

Szexvideót tett ki magáról az RTL-től kirúgott énekes. Az idei X-Faktor kirúgott énekese, Petics Kristóf továbbra sem tartózkodik a botrányoktól, ezúttal szexvideót osztott meg magáról egy közösségi oldalon.

"Azt észleltem, hogy az úszósportban valami nincs rendben." Gyurta Dániel nagyon élvezi a munkát, és Nagy József személyében kiváló edzőt talált magának, erről az olimpiai és háromszoros világbajnok mellúszó a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt. Azt mondta, észlelte, hogy az úszósportban valami nincs rendben, de most már szeretne előretekinteni.

Lezárult a nyomozás Lagzi Lajcsi ellen.

Új rendszámok jelentek meg Magyarországon. Megtörtént a váltás a hazai okmányirodák egy részénél, az N sorozat kifutása után elindult a P betűvel kezdődő rendszámok kiadása.

Boldog névnapot

December 14. az év 349. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 17 nap van hátra.

Ma a Szilárdákat ünnepeljük.

A Szilárda a Szilárd férfinév női párja.

Távkapcsoló

Este a Szulejmán által legigázott magyar tévézők újfent hódolhatnak kedvenc sorozatuknak az RTL Klubon, előtte 20.40-től a Szultána látható a TV2-n. A NatGeo történelmet és sci-fit hoz ezen az estén, az Utolsó háborús hősök újabb részével, illetve a Mars című fikciós sorozattal. Elalváshoz az Animal Planetet ajánljuk, 1.35-től az Akvárium extrákkal című széria jön, ezen jó eséllyel azért elszunyókál.

Mozipremierek

  • Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet
  • A művészet templomai: A római Szent Péter-bazilika és pápai bazilikák
  • Soul Exodus
  • Sárkány közeleg
  • Derült égből apu
  • David Bowie arcai
  • Aranjuezi szép napok
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről