A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hóra ébred az ország

Havazás, Budapest
Budapest, 2017. január 12. Rákospalota-Újpest vasútállomás a havazás után 2017. január 12-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Vigyázzanak magukra és egymásra, mert farkasordító hideg előtt állunk! Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég - írja a Köpönyeg.hu. Már a hajnali órákban a középső és az ÉK-i tájakon havazás kezdődik, mely a reggeli órákra dél felől fagyott esőbe, ónos esőbe, havas esőbe válthat, de az ÉK-i tájakon végig havazás várható. Délelőtt már szerte az országban számíthatunk csapadékra, melyek ÉK-en végig hó lehet, de máshol ónos eső, havas eső, eső lesz a jellemző halmazállapot. A déli óráktól - ahogy érkezik a hideg levegő - egyre többfelé vált havazásba a csapadék, délután elsősorban a Dél-Dunántúlon intenzív havazás alakulhat ki. Legtovább a Tiszántúl déli részén lehet eső - ott csak estétől lehet havas eső, majd hó. ÉNy felől délutántól csökken a felhőzet, de a keleti országrészben egészen éjfélig hullhat a hó. Délben -2 és +7 fok között alakulhat a hőmérséklet, majd estére fagypont köré süllyedhet a hőmérséklet.

Szombat estig borús maradhat az idő. Eleinte még a keleti országrészben lehet további havazás, hószállingózás, majd déltől ÉNy felől újabb hófelhők érkeznek, melyből főleg ÉNy-on és É-on hullhat a hó. -2 és +2 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Vasárnap csökken a felhőzet, de néhol zúzmarás köd képződik. Már csak elszórtan fordul elő hószállingózás. Reggel kemény fagy ígérkezik, és délután is 0 fok alatt maradhat a hőmérséklet.

Boldog névnapot

Január 13. az év 13. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 352 nap van hátra.

Ma a Veronikákat ünnepeljük.

A Veronika a görög (macedón) eredetű Bereniké név latin alakváltozata, jelentése győzelmet hozó. A Bibliához kapcsolódó egyik apokrif irat szerint egy Veronica nevű asszony egy kendőt nyújtott át Jézusnak a keresztúton, és a legenda szerint a kendőn megmaradt Jézus arcmása. A középkorban ezt az arcképet kezdték el Veronikának nevezni, és a nevet tévesen a latin vera (igaz) és icon (kép) szavak összetételeként magyarázni.

Távkapcsoló

Pénteken az RTL Klub folytatja a Halálos fegyver sorozatváltozatát, a TV2 pedig a Backstrom nyomozót, de tizenharmadika lévén nem maradhatunk borzongás, horror nélkül sem, erre például a Viasat3-on a Végső állomás 2 nyújt megoldást. A szombat kiemelt tévés eseménye A Dal 2017 lesz, indul ismét az Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulójának kiválasztása a Duna TV-n - ha azonban inkább Bud Spencerre és Terence Hillre kíváncsi, kapcsoljon a TV2-re Az ördög jobb és bal kezére. Vasárnap este a hétvége remek levezetése lehet a Batman: Kezdődik vagy a Jurassic Park 2 - előbbi az RTL Klubon, utóbbi a TV2-n -, de az OzoneNetwork 1000 nap alatt a Föld körül című műsorával is érdemes zárni a hetet.

Heti mozipremierek

  • Utazók
  • #Jézus - Apám nevében
  • David Bowie arcai
  • A vörös teknős
  • Őrült boldogság
  • Vigyázz, kész, szörf! 2
  • Mártírok
  • Madeleine
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!