Három halottja van az influenzajárványnak

ÉPÜLET folyosó kórházfolyosó látogatási tilalom
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Hárman meghaltak az influenza miatt Somogy megyében - értesült az M1 aktuális csatorna.
Vágólapra másolva!

Az M1 szerda esti híradójában elhangzott, hogy két, 35 és 59 év közötti beteg még január végén hunyt el, míg a harmadik, egy hatvan évnél idősebb ember a múlt héten a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházban halt meg.

Az első két áldozat esetében a virológiai vizsgálatok kimutatták, hogy az influenza A vírusától betegedtek meg. Hozzátették, hogy a Somogy megyei kormányhivatal népegészségügyi szervének tájékoztatása szerint összesen

kilenc embernél kellett intenzív ellátást végezni az influenza miatt,

hatuknál gépi lélegeztetésre is szükség volt.

92 ezer beteg egy hét alatt

A műsorban telefonon megszólalt Póta György házi gyerekorvos, aki elmondta, az influenza a legyengült szervezetű vagy valamilyen alapbetegségtől szenvedő embernél okozhat súlyos, akár halállal járó következményeket. Ezért elsősorban

Az influenzajárvány miatt újabb egészségügyi intézményekben rendeltek el látogatási tilalmat.

A látogatási tilalomra figyelmeztető felirat Székesfehérváron, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház gyermekosztályának bejárati ajtaján Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Csökken a betegek száma

A múlt héten tetőzött az influenzajárvány, január 30. és február 5. között az előző héthez képest

10 százalékkal kevesebb beteget regisztráltak

az országban - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán közzétett jelentésében.

A közzétett adatok szerint az 5. naptári héten összesen mintegy 92 ezer ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz.

Tíz megyében csökkent, a fővárosban, továbbá három megyében - Somogyban, Tolnában és Zalában - nem változott és hat megyében mérsékelten emelkedett az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva.

A kormegoszlás nem változott lényegesen az előzőz heti adatokhoz képest: az influenzaszerű megbetegedések gyakorisága a 3-5 évesek és a 6-14 évesek között volt a legmagasabb, majd őket követték a 15 és 34 év közöttiek.

A járványok tizenhárom óvodát, tizenegy általános iskolát, egy-egy bölcsődét, óvodát és bölcsődét, valamint gimnáziumot érintettek - írták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!