Napsütés, viharos szél, 17 fok

időjárás napsütés Duna nap  Budapest
Szombaton is kellemes, tavaszias idő várható.
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Oscar-díjjal kezdődött a hét, egy magyar rövidfilm, Deák Kristóf alkotása, a Mindenki kapta a filmes világ legnagyobb elismerését.

Ami az időjárást illeti, kedd éjfélig riasztás van érvényben, mert az ország nagy részén viharos lesz a déli, délnyugati szél – írja a Met.hu. A legerősebb lökések Győr-Moson-Sopron megyében várhatók, elérhetik a 90 km/h-t. Kedden

napközben a főváros tágabb környezetében is számítani lehet viharos (60-65 km/h) erejű szélre.

Kedden a nap első felében napos, gyengén felhős időre számíthatunk, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Esőzés csak késő estétől kezdődik ÉNy felől. 14–17 fok körüli értékeket mérhetünk délután. A DNy-i szél több helyen viharossá fokozódik.

Szerda hajnalban és reggel még többfelé lehet eső, zápor; majd napközben fokozatosan csökken a felhőzet, délután már kisüt a nap. Mérséklődik az eleinte még erős ÉNy-i szél. 10 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

Csütörtökön változóan felhős időre van kilátás, csapadék nélkül. Az ÉNy-i szél megélénkülhet. 13 fok körül várható a maximumérték.

Pénteken inkább csak fátyolfelhők szűrik a kora tavaszi napsütést, eső nem fordul elő. A szél délire fordul, és néhol megélénkül. Reggel 0, délután +11 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Hétvégén gyengén felhős, napos idő idő valószínű. Eső nem várható. Az élénk déli széllel ismét melegebb levegő érkezik a térségünkbe: 15 fok köré erősödhet a felmelegedés.

Fájhatnak az ízületei

Fronthatás nem várható, viszont a változékony és hűvösen induló napon a kopásos eredetű ízületi problémákkal élők fájó ízületekkel ébredhetnek – írja a Webbeteg.hu. A végtagfájdalom enyhítése érdekében ajánlott a felkelés után egy kíméletes tornával átmozgatni a karokat és a lábakat. A melegedésre fokozottan érzékenyeknél

jelentkezhet migrén, sokan pedig fáradékonynak és álmosnak érezhetik magukat.

Ilyen esetben javasolt növelni a napi folyadékbevitelt, a csalánteával mérsékelhető a fejfájás, a kávé mértékletes fogyasztása pedig hatásos segítséget nyújthat a fáradtság leküzdésében.

Ma 64 éve írták le a DNS kettősspirál-szerkezetét

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot

Február 28. az év 59. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 306 nap van hátra. A Julián-naptárban ez az év utolsó napja.

Ma az Antóniákat ünnepeljük.

Az Antónia latin eredetű női név, az Antonius (magyarul Antal) férfinév olasz női párja.

Tévéműsor

Este kilenckor új sorozat indul a TV2-n, ez a Született szobalányok, amelyet az itthon sikerrel vetített Született feleségek készítője, Marc Cherry jegyez. A LifeNetworkön este hétkor és nyolckor is képernyőn a Csendes szörnyetegek amerikai ismeretterjesztő filmsorozat.

Heti mozipremierek

  • Szólít a szörny
  • Másodállás
  • Logan - Farkas
  • T2 Trainspotting
  • Testről és lélekről
  • Állati csetepata
  • 150 milligramm
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről