Elaludt a volán mögött, minden utasa megsérült

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek egy tömegszerencsétlenséget okozó buszsofőr ellen.
Vágólapra másolva!

A baleset tavaly márciusban történt az M3-ason, gyöngyös közelében. A vádirat szerint a 43 éves férfi az M3-as autópályán Egerből Budapestre tartott a kifogástalan műszaki állapotú autóbusszal, amelyen harmincan utaztak. Az időjárási és az útviszonyok megfelelőek voltak, a közlekedést forgalmi akadály nem nehezítette, a jármű az autópályán megengedett sebességhatáron belül, körülbelül 80-85 km/órás tempóban haladt.

A sofőr az autópálya 55-ös kilométerénél, Gyöngyös közelében elaludt,

a busz egy enyhe balkanyarban letért az útról, a szalagkorlátnak ütközött, majd azt átszakítva - fékezés nélkül - leszaladt az öt méter mély töltésoldalra, ahol a jobb oldalára dőlve állt meg.

A balesetben minden utas megsérült, egy ember nyolc napon túl gyógyuló, többszörös bordatörést szenvedett, egyedül a sofőr maradt sértetlen.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a baleset azért következett be, mert a vádlott
megszegte a KRESZ azon pontját, amely szerint járművet az vezethet, aki biztonságos vezetésére képes állapotban van.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a hivatásos buszvezetőt tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozásával vádolja, és azt indítványozza, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, tiltsa el a sofőrt a közúti járművezetéstől, és fizesse meg a bűnügyi kölségeket is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről