Hétvégén már 19 fok lesz

időjárás szél szeles eső esős ősz tavasz
Hétfőn szeles, esős idő várható, a jövő hét első felében komoly lehűlés várható. A jövő hétvégére ismét tavaszias időt jósolnak.
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtök délelőtt változóan, délután gyakran erősen felhős lesz az ég, és ekkor északon záporok is kialakulnak - írja a Köpönyeg.hu. Ismét megerősödik a nyugati, északnyugati szél.

12 fok köré melegszik a levegő.

Pénteken fátyolfelhők szűrhetik a kora tavaszi napsütést, csapadék nem valószínű. A déli szél néha megélénkül. 10 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Szombaton kellemes tavaszi időre van kilátás sok napsütéssel, fátyolfelhőkkel. 14 és 19 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Vasárnap változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Délután északon előfordulhat zápor. 17 fok körül alakulhat a csúcsérték.

Tudomány kávé mellé

Hogy fér el bennünk több milliószor egy kétméteres molekula? A választ hatvannégy éve tudjuk, mégis meglepő. Egyáltalán, minek a rövidítése a DNS és hogyan kell elképzelni az alakját? Minden egy percben:

Ha lemaradt volna a tegnapról

Álmatlan, nyugtalanul alszik?

Többeknél is előfordulhat napközben ingerültség és idegi feszültség - írja a webbeteg.hu. Az almahéjtea fogyasztásával mérsékelhetőek a tünetek. A fronthatás által kiváltott másik gyakori panasz a fejfájás. Sokat segíthet a halánték körkörös masszírozása, valamint a borsmentatea kortyolgatása. Érdemes ilyenkor jobban odafigyelni a magnézium-bevitelre, illetve több halfélét, spenótot és tojást fogyasztani! A lehetőségekhez mérten mindenkinek sok pihenés javasolt, a szívbetegek és az idősek számára pedig csak kímélő programok tervezése ajánlott!

Forrás: Dreamstime

Boldog névnapot

Március 2. az év 61. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 304 nap van hátra.

Ma a Lujzákat ünnepeljük.

A Lujza a Lajos férfinév francia megfelelőjének (Louis) női párjából, a Louise névből származik. Névváltozata a Ludovika.

Tévéműsor

Új magyar sorozat indul a TV2-n este kilenckor, ez a Detektív Bt., amely egy hazai nyomozócsaládról szól. Folytatódik ezen az estén A mi kis falunk az RTL-en, a Dunán pedig jön Fábry Sándor újabb show-ja, majd két Munkaügyek-epizód, ha szereti az abszurd humort.

Heti mozipremierek

  • Szólít a szörny
  • Másodállás
  • Logan - Farkas
  • T2 Trainspotting
  • Testről és lélekről
  • Állati csetepata
  • 150 milligramm
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről