Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Hétfőn folytatódik a borongós időjárás – írja a Köpönyeg.hu. Az erősen felhős égből többfelé (nagyobb eséllyel az ország déli felén) számíthatunk esőre, záporra. A szél északnyugatira fordul és megerősödik.

9 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden továbbra is sok felhő lesz felettünk, de már csak futó záporok fordulnak elő. Az északnyugati szél erős marad. 11 fok körül alakul a csúcsérték.

Szerdán a több helyen viharossá fokozódó északnyugati szél hatására jelentősen csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süthet ki a nap. Elszórtan lehet zápor. 6 és 12 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön a nap első felében még borús lehet az idő, majd felszakadozik a felhőzet, és naposra fordul az idő. Marad az erős légmozgás. 10 fok körül alakulhat a hőmérséklet délután.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot

Március 6. az év 65. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 300 nap van hátra.

Ma az Ágneseket ünnepeljük.

Az Ágnes görög eredetű női név, a hagnósz (régebbi alakban hagiosz) szóból származik. Jelentése: szűzies, tiszta, szemérmes. Korábbi magyarázatok szerint a latin agnus („bárány") szóból ered, ez azonban csak a hasonló hangzás és a bárány jelképes jelentése miatti vélt egyezés. Az ógörög nyelvben több név is származik a hagnosz szóból, és ezek egyik becézett alakja volt a Hagnész. Más források szerint a melléknév nőnemű alakjából, a hagnéből származik. A latinba H nélkül került át, Agnes alakban írták, amit a középkorban Magyarországon Ágnesnek ejtettek.

Heti mozipremierek

  • Rock Csont
  • Kong: Koponya-sziget
  • Ártatlanok
  • A szerelem története
  • A fehér király
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről