A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Élelmet a munkáért – így segít Afganisztánban az Ökumenikus Segélyszervezet

Vágólapra másolva!
Folytatatja Afganisztánban legnagyobb élelmezési programját az Ökumenikus Segélyszervezet, eddig több mint 212 ezer emberen segítettek. Nemcsak élelmiszert adnak a családoknak, hanem segítik is őket: megtanítják, hogyan kell élelmiszert termeszteni.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi együttműködésben végzett humanitárius program az idén a tervek szerint Balkh és Samangan tartomány hét kerületére terjed ki.

Így a migrációs krízis is kezelhető lehet hosszú távon.

A program egyébként az ENSZ World food program támogatásával, a food for work – élelmet a munkáért program formájában valósul meg. Ennek lényege, hogy az élelmiszertámogatásért a családok olyan munkálatokat végeznek, amelyekkel a saját hosszabb távú megélhetésükhöz járulnak hozzá, illetve a helyi közösségek számára fontos és hasznos feladatokat látnak el.

A projektben több ezer afgán háztartás számára összesen közel ezer tonna élelmiszert juttat el a tervek szerint a magyar segélyszervezet. A kedvezményezettek öntözőcsatornákat tisztítanak, utakat újítanak fel, gyümölcsfaültetvényeket gondoznak, valamint erdősítési programot indítanak.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 2001 óta több mint 4,4 milliárd forint értékben nyújtott humanitárius és fejlesztési segítséget Afganisztánban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!