Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Vége a jégszezonnak a hazai vizeken

Vágólapra másolva!
Lezárta a jégvédekezési szezont az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF). Ebből az alkalomból csütörtökön Budapesten, a Dunán ünnepélyesen átkeresztelték az OVF második legnagyobb jégtörő hajóját, a jövőben Wesselényi Miklós, az "árvízi hajós" nevét viseli a Jégtörő XI.
Vágólapra másolva!

Somlyódy Balázs, az OVF főigazgatója elmondta, a magyar vízügyi flotta az idei télen is helytállt, és nemcsak Magyarországon, hanem szerb és horvát folyószakaszokon is segítette a védekezést – írja az MTI. A magyar jégtörők Belgrádig mintegy 170 kilométernyi jégtorlaszt törtek át a Dunán. A Tiszán több mint 40 millió köbkilométer jég alakult ki. A védekezés 76 napig tartott, a 2016–2017-es szezon március 15-én éjfélkor zárult le – tette hozzá Somlyódy Balázs.

A vízügy második legnagyobb jégtörő hajója, a Jégtörő XI. csaknem egy hétig küzdött egyedül a 30-40 centiméter vastag, "acélos" jégtáblákból álló összefüggő jégtorlaszban. Ezért is döntöttek úgy, hogy a Jégtörő XI. eddigi sorozatneve helyett Wesselényi nevét viselje a jövőben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről