Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
Az RB versenyzője, Cunoda Juki utólag pénzbüntetést kapott, amiért a Forma-1-es Osztrák Nagydíj időmérőjén kocsis módjára káromkodott a csapatrádióba. Két csúnya szóval illette a versenyzőtársát, megbüntették.

Az Osztrák Nagydíj időmérője után a versenyfelügyelők beidézték Cunodát, amiért a japán erősen szókimondó stílusban káromkodott a csapatrádión. Az RB versenyzője a Q1 végén kihajtott a boxutcából, hogy teljesítsen még egy kvalifikációs kört, de úgy érezte, hogy a Sauber kínai pilótája, Csou Kuan-jü akadályozza ebben, így az autóban ülve elragadta a hév és magából kikelve szidta a riválisát, akit "kib*szott retardáltnak" nevezett.

Az Osztrák Nagydíj felügyelő bizottsága az időmérő lefújása után beidézte a 24 éves versenyzőt, akik 40 ezer eurós (nagyjából 16 millió forint) pénzbírságot kapott a sértő megjegyzése miatt.

Az FIA közleményt adott ki az ügyben, amelyben elismerte, hogy Cunoda bocsánatot kért, de a stewardok álláspontja szerint a japán megsértette a Nemzetközi Sportkódex egyik pontját. Cunoda aztán később a közösségi oldalán is bocsánatot kért.

Cunoda Juki
Cunoda megint nem tudta kezelni a dühkitöréseit
Fotó: AFP

Óriási bocsánatkéréssel tartozom azért, amit a csapatrádióban mondtam. Nyilvánvalóan nem szándékosan mondtam, és nem voltam tisztában a szó pontos jelentésével.

 Most már értem, mit jelent ez a szó, és nagyon sajnálom, hogy ezt kimondtam. Az ilyen típusú nyelvezetnek nincs helye a sportban és nem tolerálható" – fogalmazott önkritikusan a japán pilóta.

Azonban az RB fiatal pilótájának csak a bírság felét kell kifizetnie, mivel az FIA úgy határozott, hogy az őszinte megbánása és nyilvános bocsánatkérése elegendő volt ahhoz, hogy a pénzbüntetés másik felét a 2024-es szezon végéig felfüggesszék. Így tehát, ha Cunoda nem követ el újabb hasonló szabálysértést, akkor 20 ezer eurót nem kell kifizetnie. Erre azonban ne vegyünk mérget, ugyanis korábban is volt már arra példa, hogy a fiatal F1-es pilóta kocsis módjára káromkodott.

Cunoda az Osztrák Nagydíjon a 14. pozícióból indulhat. A 71 körös vasárnapi verseny 15 órakor rajtol.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről