Börtönből utasította rabtársa rokonát, hogy fizessen

Vágólapra másolva!
A jogerős ítéletét börtönben töltő férfi megfenyegette a zárkatársát, hogy neki és családjának is baja esik, ha nem küld neki csomagot, és nem tölti fel a mobiltelefonját. A férfi a zárkatársa hozzátartozójának is elmondta, hogy ő védi rokonát, ezért teljesítenie kell a követeléseit, majd amikor a hozzátartozó pénzhiányra hivatkozott, több ízben megverte zárkatársát.
Vágólapra másolva!

A fenyegetések és bántalmazás után teljesítették a követeléseit. Azt is, amikor pénzt követelt, és azért többször ismerősét küldte el. Később arra is utasítást adott, hogy bizonyos embereknek zárt borítékban pénzt küldjenek.

Egy idő után, amikor a megfenyegetett cellatárs rokonának elfogyott a pénze, és nem küldött pénzt, a férfi a traktorját ajánlotta fel.

A korábban a pénzt átvevő férfi el is ment a traktorért, de azt mondta, az összes hulladék vasat is el fogja vinni. Néhány nap után ismét felkereste a rokont, és az ott talált műszaki cikkeket is elvitte. Miután elment, a rendőrök igazoltatták, és elfogták.

Az ügyészség többek között zsarolás miatt emelt vádat a férfi ellen, aki zárkatársát fenyegette, de az ellen a férfi ellen is eljárás indult, aki a pénzért, illetve a traktorért ment.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!