A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Dánia
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

Orbán Viktor az oroszlán barlangjában veszi föl a küzdelmet

Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Európai Néppárt máltai kongresszusán Vallettában 2017. március 30-án.
Valletta, 2017. március 30. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Európai Néppárt máltai kongresszusán Vallettában 2017. március 30-án.
Vágólapra másolva!
Az Európai Parlamentben szerdán plenáris vitát tartanak Magyarország helyzetéről. Az ülésen felszólal Orbán Viktor miniszterelnök is, a magyar érdekeket próbálja megvédeni.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök három óra után szólal fel Brüsszelben, az Európai Parlamentben az első napirend pont (Vita Magyarországról) keretében. A kormányfő Magyarország védelmében beszél majd, mivel a kormány szerint Brüsszel Magyarországra akarja kényszeríteni a kötelező betelepítési kvótát, és több tízezer illegális bevándorlót akar betelepíteni az ország akarata ellenére.

Orbán Viktor Brüsszelben szólal föl hazánk érdekében Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

A miniszterelnöknek azért is nehéz dolga lesz, mivel

Brüsszel meg akarja tiltani a rezsicsökkentést.

A vitát külön nehezíti, hogy ezzel párhuzamosan a nemzetközi szervezetek aktivitása is erősödik. Titokban külföldi pénzekkel akarják befolyásolni a magyar politikát. Brüsszel újabb gazdasági jogosítványokat akar magának, szociális pillér néven, és támadás alá veszi a munkahelyteremtő támogatásokat. Erről márpedig a magyar álláspont szerint a nemzeteknek kell dönteniük.

Az európai képviselőkre nehezedő nyomást jól mutatja, hogy nemrég nyilvánosságra került egy lista azokról a brüsszeli politikusokról, akik Soros György befolyása alatt vannak. A milliárdos alapítványának belső adatbázisából kiszivárgott összesítés szerint

Soros több mint kétszáz európai parlamenti képviselőt képes mozgatni, ezzel pedig a legnagyobb uniós frakció "tulajdonosának" mondhatja magát.

A Fidesz elnökségének döntése értelmében egyébként Orbán Viktor a ma délutáni brüsszeli vitán nem engedhet a nemzeti konzultáció és a bevándorlás kérdésében, már a Fidesz elnökségének döntése miatt is.

A brüsszeli út előtt a kormányfő a következőt írta a Facebook-oldalára:

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese egy sajtótájékoztatón azt mondta, az elmúlt hetekben Soros György leplezetlen módon "intenzív lobbitevékenységbe kezdett" Brüsszelben. Gulyás megdöbbentőnek nevezte, hogy

A kormánypárti politikus szerint a milliárdos célja valójában a magyar migrációs politika megakadályozása, a határ megnyitása a bevándorlók előtt, és ehhez keres szövetségeseket Európa-szerte.

Gulyás azt is mondta, hogy

és ezért 500 millió forintos büntetést kapott a magyar pénzügyi felügyelettől.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!