A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ráförmedt a Soros-444 újságírója a zsidó rabbira

Vágólapra másolva!
A Facebookon kérte számon a 444 egyik újságírója Köves Slomót, mert a rabbi megosztott egy hírt arról, hogy az izraeli miniszterelnök szerint sem antiszemitizmus a kormány Soros György arcképével indított plakátkampánya. Az EMIH alapítójának hasonló a véleménye, a 444 munkatársa szerint pedig ezért szégyellheti magát az óbudai zsinagóga lelkészi vezetője.
Vágólapra másolva!

Saját közösségi oldalán esett neki a 444 egyik munkatársa Köves Slomó rabbinak, mert az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetője megosztott egy hírt arról, hogy Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerint sem antiszemita a magyar kormány Soros György arcképével futó kampánya. Az esetről a Pesti Srácok számolt be, a portál szúrta ki, hogy az újságíró

kommentárt fűzött a rabbi posztja alá. A Pesti Srácok megjegyezte, hogy az önmagát előszeretettel függetlenként meghatározó 444 újságírójának kirohanása azért is visszatetsző, mert

a portált kiadó társaságban, a Magyar Jeti Zrt.-ben 20 százalékos részesedéssel bír Soros egyik befektetési alapja, a Media Development Investment Fund (MDIF).

A tulajdonrészért az MDIF félmillió dollárt fizetett a 444 kiadójának, a tranzakcióval pedig Soros két emberét is beültették a cég igazgatóságába. Az egyikük Marie Nemcova, aki korábban a prágai Soros-alapítvány programigazgatója volt, a másikuk pedig az a Valer Kot, aki Soros médiafejlesztési alapjának az internetes tanácsadói részlegét irányítja.

Előzmények

Köves Slomó már május végén úgy nyilatkozott a 168 óra hetilapnak, hogy a kormány Soros elleni fellépése nem jelent feltétlenül antiszemitizmust. Az interjúban úgy fogalmazott, hogy Soros nem mint zsidó, hanem mint a globális kapitalizmus szimbóluma jelenik meg a nyilvánosságban. Ha pedig az ezzel szembeni ellenszenvet antiszemitizmusként titulálják, akkor a zsidó közösség maga hitelesíti a "globális kapitalizmus egyenlő zsidóság" paradigmát.

A baloldali média - élén a 444-gyel - hosszú ideje próbálkozik azzal, hogy antiszemitának állítsa be a Soros-plakátokat. Annak ellenére, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is világossá tette, hogy a kormány és Soros György között azért van konfliktus, mert a milliárdos célja, hogy

lebontsa a magyar (és egyben az európai) határt védő kerítést, hogy végrehajthassa azt a tervét, hogy évi egymillió bevándorlót telepítsen be Európába.

Az antiszemitizmust sulykoló propaganda új lendületet kapott azzal, hogy az izraeli magyar nagykövet, Josszi Amrani a múlt hét szombaton gyűlöletkeltőnek nevezte a Sorosról szóló kampányt. Annak ellenére, hogy a nagykövet korábban kijelentette, hogy Sorost kritizálni nem antiszemitizmus. Másnap azonban Benjamin Netanjahu - az izraeli kormányfő egyben a külügyminiszter is - visszavonattatta a kommünikét. Az izraeli külügyminisztérium pedig jelezte, hogy

Soros kritikája semmilyen módon nem tekinthető illegitimnek,

pláne, hogy Izrael államot is "folyamatosan aláássa a tevékenységével, ahogyan más, demokratikusan megválasztott kormányokat is".

Benjamin Netanjahu a jövő héten Budapestre látogat, az izraeli miniszterelnököt Orbán Viktor is fogadja majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!