Holttest nélkül ítélték el a mezőfalvai nőt meggyilkoló férfit

Vágólapra másolva!
A megismételt elsőfokú eljárásban – nem jogerősen – 15 év fegyházra ítélte a bíróság azt a férfit, aki 2010-ben a pénzéért megölte egy nőt. A nő holttestét és a gyilkos eszköz eddig nem került elő.
Vágólapra másolva!

A férfi kutyatenyésztés során ismerkedett meg nővel, aki később segítségét kért tőle abban, hogy elköltözzön a férjétől.

A férfi nem sokkal később, egy éjszaka betört a nő mezőfalvai házába, és agyonverte. A holttestet ágytakaróba csavarta és elvitte.

A férfi magával vitte a nő telefonját, a házban talált pénzt, és bankkártyát, amelynek tudta a PIN-kódját. A kártyáról 165 ezer forintot vett le.

A férfit korábban első fokon már elítélték, akkor 9 évet kapott, de másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az ítéletet és új eljárásra kötelezte a törvényszéket. Azért kapott 15 évet, mert ezúttal már mindkét minősítés - előre kiterveltség, nyereségvágy - fennállt.

A férfit először tanúként hallgatták ki, akkor vallomást is tett, amit később - már vádlottként - visszavont, így a helyszín alapos kielemzése, az ott talált vérfoltok elemzésével az orvos- és nyomszakértők bizonyították a gyilkosságot.

Az ítéletet nem jogerős, azt ugyanis az ügyész tudomásul vette, de a férfi és ügyvédje téves jogi minősítés miatt enyhítésért fellebbezett.

A közelmúltban nem született olyan ítélet, ahol nem volt meg a meggyilkolt ember holtteste, de szerinte a magyar joggyakorlatban is ritka az ehhez hasonló ítélet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!