92 milliót csalt ki idősektől egy szombathelyi bűnszervezet

Vágólapra másolva!
Ötvenkét ember ellen emelt vádat az ügyészség idősek sérelmére elkövetett csalássorozat miatt Szombathelyen. A bűnszervezet tagjai azt állították az időseknek, hogy súlyos betegségekben szenvednek, és csak az ő termékeik tudják meggyógyítani őket.
Vágólapra másolva!

Egy bűnszervezet tagjai 345 idős embert csaptak be. Termékbemutatókon gyógyhatásúnak hazudott eszközöket adtak el nekik, amivel

összesen 94 millió forint kárt okoztak a sértetteknek.

A vádlottak Budapesten, Tatabányán és Győrben telefonos ügyfélközpontokat működtettek, telefonon ingyenes "egészségügyi felmérésre" hívták meg az embereket.

Szombathelyen, Pécsen, Miskolcon, Szegeden, Kecskeméten és Érden is tartottak színlelt állapotfelméréseket, amelyek után közölték az emberekkel, hogy súlyos betegségben szenvednek, de

ha megvásárolják az általuk felkínált eszközöket, betegségük javulni fog.

A vádlottak ilyenkor általában fehér köpenyt viseltek, nyakukban fonendoszkóp volt, amivel azt a látszatot keltették, hogy a termékeket ajánló személy orvos vagy legalábbis egészségügyi dolgozó. Azt állították, hogy az általuk kínált terápiamatrac, alvásgarnitúra, légtisztító, lágylézerkaróra, valamint különböző masszírozó készülékek alkalmasak a sértettekkel elhitetett súlyos, életveszélyes állapot kezelésére, gyógyítására.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség negyvenöt embert bűnszervezetben elkövetett többrendbeli csalás, hetet pedig közokirat-hamisítás bűntettével vádol.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!