Kiborultak a fociultrák a Jobbik és az MSZP összeborulásán

Vágólapra másolva!
"Az egykori nemzeti pártból, a Jobbikból egy sunyi hazug balliberális egylet lett" - írják az ultrák az Ultrainfo nevű Facebook-oldalukon. Szerintük a jobbikos Rig Lajosnak szégyellnie kellene magát, amiért a szocialista Mesterházy Attilával közösen tüntetett szombaton. "Nem olyan rég még egymást köpködték, most meg összeálltak. Milyen emberek vagytok ti?" - tették fel dühösen a kérdést. Szerintük a Jobbik immár egy pártcsaládot alkot a balliberális pártokkal.
Vágólapra másolva!

Nemcsak a fővárosban, hanem több vidéki nagyvárosban is próbálkoztak az ellenzéki pártok az utcára vonulással hétvégén. Ennek egyik leglátványosabb terepe Tapolca volt, ahol a jobbikos Rig Lajos és a szocialista Mesterházy Attila együtt tüntetett. A helyi Fidesz-irodánál meghirdetett helyszínen azonban meglepetés várta a tüntetőket, mert körülbelül 50-70 fő sorfalat állt, hogy megvédjék az épületet, ha be akarnának oda törni. Az ellenzéki politikusok beszédei alatt folyamatosak voltak a bekiabálások, többek között a "2006″, "szemkilövetők", "Soros-bérencek" és az "árulók" rigmusok hangzottak el. A pár tíz fő részvételével lezajló tiltakozó demonstráció legerősebb megnyilvánulása talán a "komcsik, hol a pufajkátok?" hozzávetés volt, valamint az, hogy a szocialista politikust megdobták hógolyóval. Nem csak a jelenlévő tapolcaiaknak nem tetszett az egykor kifejezetten rossz viszonyban lévő pártok képviselőinek közös kiállása.

Ultrák a Jobbik árulása ellen szólaltak fel

"Sneider-Gyöngyösi-Rig-Vona-féle neo-Jobbik immár Gyurcsány oldalára álltak" - olvasható a fociultrák által létrehozott Ultrainfo nevű Facebook-oldalon. Az írás az MSZP-Jobbik két jó barát nevet kapta, ami hasonló szellemben folytatódott.

- fogalmaztak világosan az ultrák, akik szerint Rig Lajos szégyellheti magát, hogy Mesterházy Attiláékkal közösen mutatkozott. Úgy látják, hogy a balliberális oldalon lassan tisztul a kép, kirajzolódik a Jobbik lenini arculata. Gunyorosan hozzátették, ha a Jobbik a parlamenti frakciójuk létszámát illetően bajba kerülne, akkor a párbeszédes-szocialista Burány Sándor és az LMP-s Demeter Márta még mindig gyorsan csatlakozhat hozzájuk, mert nekik nagy tapasztalatuk van a képviselőcsoport-váltásban. Az Ultrainfo szerint végső esetben a párbeszédes Mellár Tamást és az ex-LMP-s Hadházyt is mozgósítani lehetne, de Gyurcsány Ferenc is lehetne nagyvonalú azzal, hogy ad egy "harcost" Sneider Tamáséknak.

Hiszen a saját pártcsaládjukról van szó a Jobbik esetében!

- indokolják meg korábbi gondolatukat. Majd az ironikus hangvételről komolyra váltották át, és a következő kérdést szegezték az egykori radikális párt vezérkarának. "Nem olyan rég még egymást köpködték most meg összeálltak. Milyen emberek vagytok ti?"

Itt tudják elolvasni az ultrák kifakadását:

Az Ultrainfó nevű Facebook-oldal azzal vált ismertté, hogy a nyári labdarúgó-világbajnokság alatt közzétettek videofelvételeket arról, miként ünnepelte a továbbjutást Párizs, illetve Zágráb, azonban a Facebook törölte őket. Állításuk szerint a videók 3 millió megtekintést értek el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!