Az igazság kimondása inkább tiszteletet érdemel

Vágólapra másolva!
Hollik István kormányszóvivő a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a kormányülésről, a március 15-i központi ünnepségről, de szóba került az EPP csúcsjelöltjének az ultimátuma is.
Vágólapra másolva!

Hollik István beszélt a március 15-i központi ünnepségről, reggel 9-kor kezdődik az ünnepség a zászlófelvonással a Parlament előtt, innen indul a menet a Múzeum-kertbe, ahol fél 11-kor folytatódik az ünnepség. Itt köszönti majd az emlékezőket Morawiecki lengyel miniszterelnök, majd utána Orbán Viktor kormányfő mond ünnepi beszédet. Ezek után családi programok sokasága veszi kezdetét itt, de ugyanilyen események lesznek egész nap a budai Várban.

Arra a felvetésre, hogy nem alkalmaznak-e a német politikusok kettős beszédet, hiszen a CDU elnöke azt nyilatkozta, hogy több tiszteletet érdemelnek a közép-európai vélemények, közben az EPP csúcsjelöltje ultimátumot fogalmazott meg, a kormányszóvivő elmondta, sokat számít, hogy ki kinek akar megfelelni, a CDU elnöke a németeknek, míg Weber pedig a liberális sajtó mainstreamjének akar megfelelni Brüsszelben. Egy biztos, Németország Magyarország számára politikailag, gazdaságilag is stratégiai partner, Hollik István szerint amennyiben vége lesz a mostani kampányhevületnek, ez újra látszódni fog.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!