Húsz éve gyilkolt meg két lányt a lelkész, most fogták el

Vágólapra másolva!
1999 nyarán gyilkoltak meg két 17 éves lányt. A lányok az után tűntek el, hogy elindultak haza egyikük születésnapi bulijából, az Egyesült Államokban, Alabamában. A rendőrök először azt hitték, hogy eltévedtek. Testüket azonban másnap az egyik lány kocsijának csomagtartójában találták meg. Mindkettejüket lelőtték, az egyik lányt pedig meg is erőszakolták.
Vágólapra másolva!

A rablást azonnal ki lehetett zárni, mert

a lányok ékszereit és pénzét nem vitték el.


Találtak ugyan a rendőrök DNS-nyomokat, de nem tudták azonosítani a gyilkost. Egészen mostanáig.

Most az történt, hogy a család egyik rokona úgy döntött, hogy kipróbálja a mostanában divatos DNS-alapú családfakutatást. Ezeket az adatbázisokat azonban rendszeresen átnézik az amerikai rendőrök, hátha találnak egyezést. Most is ez történt.

A gyilkosságokkal egy 45 éves lelkészt gyanúsítanak.

Az ügy érdekessége, hogy a gyilkossággal gyanúsított férfi húsz éve majdnem lebukott. A gyilkosság idején zajlott ellene egy apasági per, a bíró pedig épp egy nappal a két tinilány megölése előtt rendelte el a férfi DNS-vizsgálatát, amire azonban nem ment el. Ugyancsak nem jelent meg a másodszorra elrendelt genetikai apasági vizsgálaton sem. Végül nem is végezték el rajta a tesztet, mert a bíróság előtt elismerte az apaságot, és beleegyezett, hogy fizeti a gyerektartást - írja a Blikk a Heavy.com-ra hivatkozva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!