Szijjártó Péter: Világméretű liberális álhírgyárak működnek

SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter kőlgazdasági és külügyminiszter hétfőn azt szeretné kideríteni, hogy milyen más titkos dokumnetumok készülnek Brüsszelben.
Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában szerepelt. Itt az álhírgyárak működéséről és szerepéről beszélt.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter azt mondta, hogy amikor egy kicsit több, mint két éve Donald Trumpot megválasztották az Egyesült Államok elnökének, akkor esett le igazán a liberális nemzetközi médiának - élén CNN-nel - és a liberális politikai elitnek,

A külügyminiszter szerint

  • Donald Trump megválasztása hisztériát okozott az Európai Unióban is,
  • kiforgatták az új elnök szavait például a NATO szerepe kapcsán, és
  • rengeteg energiát vitt el az is, hogy azt állította a nemzetközi média, miszerint az oroszok beavatkoztak a választásba Trump oldalán.

Ez történt Amerikában, két évig létezett ez a világméretű hazugság, fake news, ahogy ezt az angolszász világban mondják,

- emelte ki Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Azt is mondta, hogy a hazugságot kitaláló és fenntartó médiumoknál senki nem kért elnézést az olvasóktól és a nézőktől ezért.

A tárcavezető szerint az bizonyos, hogy már a következő álhír gyártásán dolgoznak ezekben a médiumokban, s ennek bármelyik politikus a céltáblája lehet, aki eltér a liberális fősodortól.

- mondta a miniszter.

Ez a jelenség Európában sem szokatlan, és ez a bánásmód a magyar kormánnyal is, hiszen az összes "jogállamisági mázzal leöntött" támadás az álhír kategóriába tartozik - hangsúlyozta, és elmondta,

Magyarországon a legolvasottabb, a legnézettebb és a leglátogatottabb médiumok mind kormányellenesek, vagy kormánykritikusok.

Az amerikai példa szerintem egy fontos útmutatást ad nekünk, mert az amerikai elnök kitartott, több mint két éven keresztül vívta ezt a küzdelmet, és kiderült, hogy igaza van (...), nekünk is ugyanúgy ki kell tartanunk, ugyanúgy mennünk kell előre, s ugyanúgy azzal kell szembesülnünk,

- fogalmazott Szijjártó Péter.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!