Vágólapra másolva!
A másodosztályú német labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában a Hertha BSC 2-2-es döntetlent játszott a Schalke 04 otthonában.

A szebb múlttal rendelkező csapatok Bundesliga 2-es rangadóján a hétszeres bajnok és ötszörös Német Kupa-győztes Schalke Gelsenkirchenben fogadta a Hertha BSC csapatát, amelyben Dárdai Márton végigjátszotta a meccset, Dárdai Palkó pedig a 84. percben léptt pályára. A fiatalabbik Dárdai testvér a második percben sárga lapot kapott, a berliniek viszont nem sokkal később Michaël Cuisance góljával vezetést szereztek. A szünetig azonban a Schalke – amely vezetőedzői posztjára Kees van Wonderen a legesélyesebb, de többek között Dárdai Pál is jelölt – megfordította a mérkőzést.

FC Schalke 04, Hertha BSC, Dárdai, Bundesliga 2
A két Dárdai testvért is foglalkoztató Hertha BSC nem bírt a Schalke együttesével Gelsenkirchenben
Fotó: Fabian Strauch / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Dárdaiék hatalmas fölénye egyenlítést igen, győzelmet nem ért

A második félidőben nagy fölényben futballozott a Hertha, és a csereként beállt Smail Prevljak büntetőjével egyenlíteni tudott a 72. percben. A vendégeknek rengeteg helyzete volt, a győzelmet is megszerezhették volna, de végül egy ponttal kellett megelégedniük, így megmaradt a hárompontos előnyük a gelsenkircheniekkel szemben a másodosztály középmezőnyében.

Koszta Márk és Schön Szabolcs is gólt szerzett

Koszta Márk győztes gólt szerzett a PAE Volosz csapatában, amely 2-1-re nyert az Atromitosz otthonában a görög labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján. A magyar csatár végigjátszotta a meccset - ahogyan a kapus Kovács Dániel is -, amelynek 

66. percében gólpasszt adott, két perccel később pedig betalált. 

Az angol harmadosztályban (League One) Schön Szabolcs döntetlent érő gólt szerzett a Bolton Wanderersben, amely otthon végzett 2-2-re a Shrewsburyvel szemben. A nyolcszoros válogatott futballista 

kezdőként 86 percet töltött a pályán és a 61. percben állította be a végeredményt.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!