A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
13:30Kajak-kenuKenu 500m-páros döntő A
HUNMagyarország
13:40Kajak-kenuKajak 500m-négyes döntő A
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Budapest Tarlós István mögött

Átadták a 3-as metró felújított szakaszát, Budapest, 2019. március 30.
Budapest, 2019. március 30. Tarlós István főpolgármester a 3-as metróvonal felújított északi, az Újpest-központ és Dózsa György út közötti szakaszának átadásán az Újpest-központ metróállomáson 2019. március 30-án. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A Nézőpont Intézet felmérést készített a Magyar Nemzet megbízásából. Ebből az derül ki, hogy minden második ember Tarlósra szavazna, sőt eddigi munkáját azok is elismerik, akik ellenzékiek. Karácsony Gergelyt a fővárosi lakosok többsége alkalmatlannak tartja.
Vágólapra másolva!

Tarlós Istvánt a budapestiek csaknem fele,

48 százaléka támogatná

szavazatával egy most vasárnap esedékes főpolgármester választáson – derül ki a Nézőpont Intézet felméréséből.

Ami riválisait illeti, Karácsony Gergelyt 29, Puzsér Róbertet pedig a budapestiek 9 százaléka támogatja – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készített közvélemény-kutatásából.

A főpolgármesternek közel félmillió fős biztos szavazótábora van a fővárosban, Karácsony Gergelynek alig több mint 300 ezer, Puzsér Róbertnek pedig 100 ezer főre tehető támogatói köre van az adatok alapján.

A Nézőpont Intézet Budapesten végzett közvélemény-kutatása alapján látható, hogy Tarlós István győzelmi esélyei magasak. Az 1 400 000 szavazópolgár több mint fele,

nagyságrendileg 800 ezer budapesti – köztük 160 ezer ellenzéki – elégedett a munkájával.

Ettől nem függetlenül pedig a megkérdezettek 72 százaléka arra számít, hogy 2019 októbere után is ő lesz a főpolgármester. Tarlós újrázása mellett szól az is, hogy a budapestiek leginkább őt tartják alkalmasnak a város vezetésére (70 százalék).

A főpolgármester imázsának fontos eleme továbbá, hogy a három induló közül leginkább megbízhatónak (43 százalék) és leginkább kompetens vezetőnek is őt tartják (49 százalék).
A budapesti pártpreferencia-adatok alapján látható, hogy Tarlós István 7 százalékponttal népszerűbb a Fidesz-KNDP-nél a fővárosban.

Tarlós István főpolgármester a 3-as metróvonal felújított északi, az Újpest-központ és Dózsa György út közötti szakaszának átadásán Forrás: MTI/Mohai Balázs

A kormánypártok a biztos szavazók körében 41 százalékpontos támogatottsággal bírnak, amely hat százalékpontos növekedést mutat tavaly szeptember óta.

Tarlósra az ellenzéki szimpatizánsok 16 százaléka is szavazna.

A szétaprózódott ellenzéki térfél legerősebb szereplője továbbra is a Momentum Mozgalom (13 százalék), a többi párt tíz százalék alatti támogatottsággal bír.

A főpolgármester kedvezőnek mondható megítélésével szemben Karácsony Gergely imázsa hátrányosan alakult: mindösszesen 20 százalék szerint ő a leginkább vezető típus, a budapestiek szerint. Kellemetlen a zuglói polgármester számára, hogy minden negyedik ellenzéki szimpatizáns (27 százalék) úgy nyilatkozott, hogy nem örülne, ha Karácsony komoly politikai poszthoz jutna.

Mindemellett őt tartják a leginkább bevándorláspárti (30 százalék) politikusnak is. Puzsér Róbert pozícióját erősítheti, hogy leginkább a pozitív imázsjegyekben erős, legtöbben a hiteles (12 százalék) és tisztességes (11 százalék) jelzőket tartják rá igaznak, de ezek a számok is jelentősen elmaradnak a főpolgármester hasonló kategóriában tapasztalt értékeitől (43, illetve 35 százalék).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!