„Nem azért hívok be valakit a stúdióba, hogy belekössek”

Vágólapra másolva!
Breuer Péter újságíró, a HetiTV és a BreuerPress hírügynökség tulajdonosa rangos kitüntetésben részesült: Mensch-díjat kapott. Ebből az alkalomból kérdezte a Mazsihisz.hu. 
Vágólapra másolva!

Nem oknyomozó és nem bíráló típusú újságíró vagyok, nem azért hívok be valakit a stúdióba, hogy belekössek, hanem azért, mert kíváncsi vagyok arra, amit gondol. Igyekszem pozitív lenni, nálam nincs gyűlölködés, szigorúan zsidó közösségi televíziózást csinálunk - mondta a Mazsihisz honlapjának Breuer Péter.

Mindent a világ zsidóságának szemével nézünk, s ezen belül próbálunk objektívek lenni. Ennek köszönhető, hogy a BreuerPress és a HetiTV nem a máshol megszokott híreket adja.

Saját forrásokból származó híreket adunk, hiszen világszerte van tizenhét tudósítónk, és ragaszkodunk hozzá, hogy ne olyanok legyünk, mint más hírszolgáltató. Nálunk az sem hír, ha egy kutya megharap egy postást, és az sem, ha a postás harap meg egy kutyát. Más a küldetésünk - mondta a Heti TV tulajjdonosa.

Breuer kijelentette nem díjmániás, de egyetlen kitüntetést nagyon szeretett volna megkapni: a Scheiber Sándor-díjat.

A kitüntetés átvételekor arra kértek, hogy mondjak pár szót, mire csak annyit tudtam válaszolni: ezek után majd elmondhatom az égi kávéházban ücsörgő összes Breueroknak, hogy hibátlanul van a nevük leírva – méghozzá éppen egy Mensch-díjon. Büszke lenne rám az apám - tette hozzá.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!