Rémálmai vannak a 12 éves Emmának a szörnyű kutyatámadás után

Vágólapra másolva!
Két, otthonról elszökött kutya támadott több emberre, köztük egy 12 éves kislányra az újszegedi Erzsébet Ligetben a múlt hétvégén. A rendőrség kutyával való veszélyeztetés miatt feljelentette a kutyák gazdáját – írja a Délmagyar.hu.
Vágólapra másolva!

Váraljai Anna éppen azon a kosárlabdapályán játszott lányaival, ahova a két állat beszaladt.

„Az újszegedi Ligetben kosárlabdáztunk két kislányommal, a 12 éves Emmával és a 9 éves Zsuzsival, amikor két véreb rontott be. A békésnek induló vasárnap este életünk legrosszabb emléke lett.”

Az édesanya a lapnak elmondta, hogy az egyik kutya a nagyobbik lányára vetette magát.

Tehetetlennek éreztem magam, kiabálva kértem segítséget, de nem tudtuk leszedni lányomról az állatot – mesélte Anna, aki egy labdával tudta egy rövid időre elterelni a megvadult kutya figyelmét.

Az anya a lányaival beszaladt a közeli gyerekklinikára, de itt nem tudták ellátni a gyereket, ezért a gyereksebészetre irányították őket. Ekkor észrevette, hogy a liget mellett már több rendőrautó és mentő is áll, ezért odarohant.

„A lányomat áttették egy mentőautóba, ahol ellátták a sebeit, kórházba szállították, a sebészeten összevarrták, bekötözték. A rendőröktől megtudtam, hogy miután elmenekültünk,

a kutya megkergetett egy kocogót, majd megtámadott egy anyukát és a kisfiát,

akiket szintén kórházba kellett szállítani, és összevarrni a sebeiket.”

A kutyákat végül befogták a rendőrök.

Feljelentést tettem gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt.”

A tizenkét éves Emma még csütörtökön a támadás helyszínén elmondta, szereti a kutyákat, de ettől a kettőtől nagyon megijedt. "A sebem miatt nehezen tudok ülni, inkább hason fekszem.

Nagyon rossz emlék ez az este” – mondta a kislány.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata a következő választ adta a Délmagyar.hu megkeresésére: a vihar miatt megriadt két kutya befogásában a rendőrök nyújtottak segítséget, majd az állatokat átadták a tulajdonosnak. A Szegedi Rendőrkapitányság

a tulajdonos ellen veszélyeztetés kutyával szabálysértés miatt tett feljelentést a jegyzőnél.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!