Nagy István hangsúlyozta, hogy , amely 4500 vállalkozással, 33 szakágazatban közel 90 ezer alkalmazottal gyárt élelmiszert.
A miniszter elmondta, hogy
a Pap Kolbászműhely 325 millió forintos beruházást hajtott végre,
amiből több mint 103 millió forint az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap fejlesztési támogatása a Széchenyi 2020 program keretében, és 14 új munkahely is létesült. Hozzátette, hogy a 280 tonna késztermék előállításából származó, a jövő évre tervezett 550 millió forintos árbevétel előrevetíti a Pap Kolbászműhely sikerét.
A tárcavezető beszélt arról, hogy a húsfeldolgozás, tartósítás szakágazat részesedése az élelmiszeripar teljes árbevételéből meghaladja a 11 százalékot.
Nagy István elmondta, hogy a vidékfejlesztési programon belül meghirdetett mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban című pályázati felhívás forrásaiból eddig
598 kérelem részesült támogatásban, összesen 110 milliárd forint összegben,
amelyből eddig a kifizetés mértéke meghaladta a 21 milliárd forintot.
Pap Krisztián, a Pap Kolbászműhely tulajdonosa szólt arról, hogy a családi receptúra, a hazai alapanyag és a természetes füstölési metódus révén sikerül egyedi ízvilágot létrehozniuk.
A társaság kolbászt és szalámit gyárt, hagyományos eljárással sertés, szürkemarha és szarvas alapanyagból.