Hollik: A Fidesz-KDNP pártszövetség maradt a legerősebb

Vágólapra másolva!
Hollik István kormányszóvivő, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában :Most az a kérdés, hogy az ellenzéki városvezetők hajlandók-e együttműködni a kormányzattal
Vágólapra másolva!

A kormányszóvivő az önkormányzati választás kapcsán úgy vélekedett, az eredményeket tekintve elmondható, továbbra is a Fidesz-KDNP pártszövetség maradt a legerősebb Magyarországon, hiszen összességében 1,8 millió ember támogatta a kormánypártokat, míg az ellenzékre 1,36 millióan szavaztak.

A kormány ebben a politikájában folyamatosan együttműködésre törekszik, elsősorban az emberekkel, erre voltak a Nemzeti Konzultációk, de az önkormányzatokkal is együtt kívánnak működni. Ez így volt az elmúlt 9 évben is, tehát nem az a kérdés, hogy a kormány az ellenzéki városvezetőkkel együttműködik-e, hiszen ez megtörtént, például Szegeden is. A kérdés sokkal inkább az – tette hozzá a politikus, hogy az ellenzéki városvezetők hajlandók-e együttműködni a kormányzattal.

A kormány egy újabb tájékoztató kampányba kezdett a családvédelmi akcióterv népszerűsítése érdekében, így a nagycsaládosok autóvásárlásának megkönnyítését. Arra a kérdésre, hogy ezt a lehetőséget mennyire használták eddig ki, Hollik István úgy tájékoztatott, hogy a különböző családvédelmi programokra eddig 70 ezer kérelmet fogadtak be a kormányhivatalok, a kedvezményes autóvásárlási hitelre nagyobb kereslet mutatkozott, mint amennyire előzetesen számítottak, ezért a kormány a múlt heti ülésén erre a célra plusz 2 milliárdos forrást biztosított. A legnagyobb kereslet a babaváró támogatásra van, csak erre közel 40 ezer igény érkezett be.

A politikus elmondta, az EMMI vezetője készít egy jelentést még idén a kormánynak arról, hogy ezek a folyamatosan keletkező hiányok miért vannak, a rossz vezetés vagy pedig a finanszírozási struktúra miatt.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!