A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Az egész ország nyomon követte a Világ Legnagyobb Tanóráját

Vágólapra másolva!
Rendhagyó módon nyitották meg a Világ Legnagyobb Tanóráját egy budapesti iskolában. Az ENSZ által kezdeményezett programsorozat az első világméretű oktatási projekt, amelyen keresztül minden gyermek megismerheti a fenntartható fejlődést szolgáló Globális Célokat.
Vágólapra másolva!

A Kőbányai Szent László Gimnázium média szakos hallgatóinak aktív közreműködésével az egész ország online követhette az intézmény dísztermében megrendezett eseményt.

A diákok az ország minden pontjáról mobiltelefonjaik segítségével aktívan be is kapcsolódhattak és online szavazataikkal befolyásolhatták az órát.

A rendezvényt Sárkány Péter, az iskola igazgatója nyitotta meg. Köszöntőjében elmondta,

A Emberi Erőforrások Minisztériuma képviseletében Pálfi Erika főosztályvezető drámapedagógiai módszereket is alkalmazott, hogy hatásos módon hangolja rá a gyerekeket a fenntarthatóság fontosságára. Köszöntő előadásában kiemelte az Ökoiskola Hálózat és a Fenntarthatósági Témahét eredményeit, amelyek központi irányítás mellett támogatják az iskolák fenntarthatóságra nevelési törekvéseit.

A rendhagyó eseményen Sipos Katalin, a WWF igazgatója is előadást tartott . Forrás: PontVelem Nonprofit Kft.

A tanóra Matolcsy Miklós programbemutatójával folytatódott. A PontVelem Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója, a program fő szervezője, előadásában többek között ismertette a Világ Legnagyobb Tanórájához kapcsolódó pályázatokat, aktivitásokat. Az előadás alatt tartott online szavazáson kiderült, hogy a diákok legtöbbjének 2-5 db használaton kívüli mobiltelefonja lapul otthon az asztalfiókban, amelyekkel akár a WWF hiúzvédelmi programját is támogathatják az elkövetkezendő 6 hétben.

Az ügyvezető elmondta, hogy több mint 600 iskola 100 ezer diákja regisztrált és vesz részt a programban.

Dr. Soós Gábor, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának főtitkára az ENSZ által megfogalmazott fenntartható fejlődési célokat - másnéven Globális Célokat - mutatta be. Rávilágított arra, hogy

A 2015 óta megrendezésre kerülő Világ Legnagyobb Tanórája program idei témája a biodiverzitás. A téma igazából elég nehéz, még a felnőttek számára is nehezen megfogható. Miért is kell nekünk foglalkoznunk a biodiverzitással, miért kell megőriznünk a Föld élővilágát? A nyitórendezvényen többek között erre is választ kaptunk.

Rendhagyó módon nyitották meg a Világ Legnagyobb Tanóráját a Kőbányai Szent László Gimnáziumban. Forrás: PontVelem Nonprofit Kft.

Sipos Katalin, a WWF igazgatója, a 2018-as Élő Bolygó Jelentésből megdöbbentő adatokat mutatott be előadásában. A Föld állatvilágának fajgazdagsága drasztikusan csökken. Nyilván ez a mindennapi éltünket még kevésbé befolyásolja, de ha belegondolunk abba, hogy élelmiszereink változatosságát a Föld természeti kincseinek köszönhetjük, beláthatjuk, hogy

elengedhetetlen az élővilág sokszínűségének megőrzése.

Mi emberek is sokfélék vagyunk, sokféleképp gondolkodunk. Dr. Vásárhelyi Tamás látványos interakítv gyakorlattal mutatott rá arra, hogy

Az előadás a rovarvilág szerepére is kitért, konkrétan arra, mennyire fontos a rovarok szerepe a földi ökoszisztémák megőrzésében: például egy törpeszúnyog faj porozza be a kakaóbabot, nélküle nem ehetnénk csokoládét.

Az előadás alatt tartott online szavazáson kiderült, hogy a diákok legtöbbjének 2-5 db használaton kívüli mobiltelefonja lapul otthon az asztalfiókban, amikkel akár a WWF hiúzvédelmi programját is támogathatják az elkövetkezendő 6 hétben. Forrás: PontVelem Nonprofit Kft.

A rendezvény a gimnazisták flashmobjával zárult. Az élő közvetítést közel 22 ezren követték. Az ebből készült videófilm hamarosan megtekinthető lesz a Világ Legnagyobb Tanórája honlapján is.

További információ itt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!