A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Karácsony egyre kínosabban magyarázkodik a hókáosz miatt

Fővárosi Közgyűlés, Városháza, Karácsony Gergely 2019.11.27.
Vágólapra másolva!
Tegnap a Demszky-korszak óta nem látott káosz köszöntött Budapestre, politikai felelőse azonban, persze, még mindig nincs a történteknek. Úgy látszik, nem is lesz, hiszen Karácsony Gergely kedden a baráti médiában az FKF-re tolta a botrányt. A főpolgármester utólagosan magyarázza a bizonyítványt.
Vágólapra másolva!

"Nem vagyok elégedett azzal, amit az FKF nyújtott hétfőn, megértem sokak felháborodását, elfogadhatatlanul sok kellemetlenséget okozott a havazás. A szűk keresztmetszet a munkaerőhiány, nem sikerült elég embert leigazolni, ezt súlyosbítja az elavult géppark. De a kibúvóknak ilyenkor nincs helyük, tudom, az ügy kezelésében elégtelent kapott a cég, ennek lesz következménye." - ezekkel a szavakkal próbálta megmagyarázni Karácsony Gergely a hvg olvasóinak, ki is az igazi felelőse a budapesti tömegközlekedés tegnap reggeli szétesésének. Szavaiból az derült ki, hogy

nem vállal felelősséget a tegnapi napért, helyette az FKF-et okolja a történtekért.

Mint ismert, a főpolgármester már tegnap is a hómunkásokat vette elő, amikor egyik bejegyzésében a hiányukkal magyarázta meg, hogy az általa irányított város lebénult.

Az ATV-ben Karácsony a következő bombabiztos érvekkel védte városvezetői teljesítményét:

  • a gépek nagyon régiek, de valamikor valahogyan tervezik a lecserélésüket;
  • a gépkocsivezetők nem elég képzettek, speciális tanfolyamokra van szükségük;
  • hómunkásból pedig kevés van.

Azt is elárulta az ATV Start című műsorban, a városvezetés tisztában volt azzal, hogy hétfő reggel várhatóan nagyobb mennyiségű hó fog hullani a városra. "De ettől még nem lesz több gép és gépkocsivezető a gépekre." - mondta némi cinizmussal Budapest vezetője, hozzátéve, "a gépkocsivezetők helyzetével" kapcsolatban "rövid távon nem érdemes jelentős javulást várni."

Karácsony Gergely magyarázza a bizonyítványt Fotó: Hirling Bálint - Origo

Mint ismert, hétfőn reggel lebénult Budapest, miután pár centis hó esett a városra. A városvezetés szemmel láthatóan nem tudta kezelni a helyzetet: a tömegközlekedés gyakorlatilag leállt, az utakon hatalmas dugók alakultak ki, mindennek eredményeképpen pedig képtelenség volt eljutni a város egyik pontjából a másikba. Akkora káosz alakult ki a városban, hogy az elérte a politika ingerküszöbét is: Karácsony Gergely főpolgármester több posztban igyekezett megmagyarázni a helyzetet, többek között azt írta, hogy a hómunkások hiánya vezetett a fennakadásokhoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!