A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gyanúsítottként hallgatták ki a Momentum rendőrökre támadó elnökét

Fekete-Győr András ARCKIFEJEZÉS CSELEKVÉS elnök Közéleti személyiség foglalkozása mikrofon mosolyog MŰSZAKI ESZKÖZ politikus SZEMÉLY tapsol TÁRGY
Budapest, 2018. április 7. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a párt kampányzáró rendezvényén a fővárosi Remény Központban 2018. április 7-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt hallgatta ki a Momentum nevű mikropárt elnökét a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség.
Vágólapra másolva!

Fekete-Győr András ellen magánszemélyek és a Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentése után indult nyomozás. Az ügyészség közleménye szerint tavaly december 13-án a parlament lépcsőjénél

Fekete-Győr András a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett. Amennyiben bebizonyosodik a viccpárt elnökének bűnössége, akár öt évre is ítélhetik.

Mint beszámoltunk róla, tavaly decemberben utcára vonult pár ember a Soros-hálózat szigorú irányítása alatt. Több rendőr megsérült, miután az agresszív emberek füstbombákkal, sörösdobozokkal, üvegekkel, petárdákkal dobálták meg őket.

Fekete-Győr András még büszkélkedett is vele, hogy személyesen is dobott füstbombát a rendőrökre.

Több beszámoló szerint egyébként az övé volt az első eldobott füstbomba, ez robbantotta ki az erőszakot. A momentumosok hosszan, sokáig dobálták a füstbombákat, végül az alelnöküket, Donáth Annát előállították.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A totálisan kétségbeesett és szánalmas ellenzéki pártok egyébként elég széles skálán képviseltették magukat a „tüntetésen". Jelen volt a Jobbikból Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton, az MSZP-ből Nyakó István, a már a Parlamentben is botrányosan viselkedő Kunhalmi Ágnes, de látható volt Karácsony Gergely és mások is a Párbeszéd nevű mérhetetlen formációból.

Mint emlékezetes, a szélsőséges baloldaliak

a füstbombás támadások előtti napon gyújtogatták a Kossuth téren elhelyezett szánkókat, másnap pedig azt a szlogent kiabálták, hogy „kurva boldog karácsonyt!"

Mindezt tíz nappal a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe előtt.

A baloldali mikropárt tagjainak egyébként különösen szoros a kapcsolata a füstbombákkal. Legutóbb például Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője ellen indult eljárás, miután egy január végi ellenzéki felvonuláson használt tiltott pirotechnikai eszközt. Ez volt az a sorosista vonulás, ahol az Echo TV munkatársait is megtámadták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!