A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kubatov Gábor: Nyárra meglesznek a Fidesz polgármesterjelöltjei, addig az EP-választás a fő cél

Kubatov Gábor interjú
Vágólapra másolva!
Pénteken a Délmagyarnak adott interjút Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, amelyben a májusi voksolásról, a szegedi Fideszről és a Szeged 2030 nevű programról is beszélt. 
Vágólapra másolva!

Az idei európai uniós választásoknak óriási tétje lesz, talán soha nem volt még ekkora. Az ellenzék ugyan igyekszik tagadni, de most a legfontosabb kérdés, hogy milyen lesz Európa jövője, ki hogyan viszonyul a bevándorlás kérdéséhez” – határozta meg a közelgő európai választás tétjét Kubatov Gábor. Hozzáfűzte, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által meghirdetett 7 pontos bevándorlásellenes programot eddig már 1,1 millió magyar ember támogatta. Felhívta a figyelmet arra, hogy a DK, az MSZP és az LMP uniós képviselői a bevándorláspárti javaslatokat mind megszavazták Brüsszelben, meglátása szerint ehhez az összefogáshoz a Jobbik is csatlakozott. „Az ellenzék jól láthatóan szembemegy az emberek akaratával, és a bevándorlás mellett teszi le a voksát” szögezte le Kubatov. Az önkormányzati választásra rátérve elárulta, hogy

a Fidesz az EP-választás után, nyáron nevezi meg a polgármesterjelöltjeit.

Most az uniós választás a legfontosabb, október még messze van, mindenkitől még egy kis türelmet kérnék. Amikor eljön az ideje, mi is megnevezzük a polgármesterjelöltjeinket, képviselőjelöltjeinket” – vázolta az elkövetkező hónapok menetrendjét a nagyobbik kormánypárt pártigazgatója.

Kubatov Gábor, a Fidesz párigazgatója Fotó: Hirling Bálint - Origo

Kubatov Gábor a beszélgetés során több alkalommal kiemelte Szegedet, amiből arra lehet következtetni, hogy a Fidesz számára kiemelt jelentőséggel bír a szocialista Botka László vezette város.

  • Európai parlamenti választás: „Szegeden különösen fontos, hiszen alig tíz kilométerre van a határ. Nap mint nap láthatják és érezhetik az itt élők, hogy a kerítés túloldalán még mindig veszélyes a helyzet.”
  • Helyi Fidesz: A pártigazgató szerint a csongrádi megyeszékhelyen egészen jók a Fidesznek a kilátásai az önkormányzati választásra, hiszen a helyi csoport egységes, erős, bátor, és feltárták az önkormányzat és a baloldal korrupciógyanús ügyeit.
  • Szeged nem veszhet el: „Szeged nem veszhet el, komoly szándékaink vannak ezzel a csodaszép várossal, akár még régióközpont is lehet a jövőben. De ehhez persze változásra, fejlődésre van szükség” – mondta Kubatov, aki szerint Botka elfáradt, arrogáns és kapkodó.
  • Szegedi fejlesztések: Elkészült a Szeged 2030 program, amivel a cél, hogy Szegedből egy virágzó, fejlődő, prosperáló város váljon. A Fidesz pártigazgatója leszögezte, a kormány ehhez – ahogy eddig is – minden segítséget és támogatást meg fog adni.

Az Origo is készített nemrég interjút a politikussal, itt tudja elolvasni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!