Cseh Katalin a vonatozás mellett kampányolt, majd kiderült, hogy repülővel utazik

Budapest, 2019. május 26. Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom európai parlamenti képviselője 10 nappal ezelőtt (június 10-én) hangzatos bejelentést tett, miszerint a klímavédelem mellett való kiállás jegyében ő inkább vonattal utazik Brüsszelbe, tekintettel a repülőgépek kiugróan magas károsanyag-kibocsátására. Ennek ellenére szerda este már a brüsszeli Charleroi reptéren fotózkodott, más momentumos politikusok társaságában - vette észre a 888.hu. 
Vágólapra másolva!

Az újdonsült EP-képviselő a következőket írta ki június 10-én a közösségi oldalára: Vonattal megyek Brüsszelbe! Tudtátok, hogy vonatozni sokkal környezetkímélőbb, mint repülni? [...] Én most azért vonatozok több mint húsz órán és négy átszálláson át Brüsszelbe, hogy felhívjam erre a tarthatatlan helyzetre a figyelmet. [...] És ne felejtsétek: #vonatoznimenő.

Forrás: 888-facebook

Csakhogy úgy tűnik, Cseh Katalin hamar felejt, ugyanis szerda este már egy olyan bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán, mely szerint

éppen a brüsszeli Charleroi reptéren ücsörög Donáth Anna és Berg Dániel társaságában,

mert valami oknál fogva törölték a járatukat:

- panaszkodott a liberális EP-képviselő.

Forrás: 888-facebook

A jelek szerint a klímavédelem már nem olyan fontos neki, hogy a következetességet ne is említsük. Nyilvánvalóan arról van szó, hogy Cseh Katalin világnézetében az univerzum mindenkori legfontosabb sorsproblémája az, amit ő éppen csinál. Ha vonaton megy, akkor az, ha repülőn, akkor az.

Viszont: ha Cseh tényleg egy percig is komolyan gondolta volna azt az egyébként fontos elvet, hogy rövidebb távokon ne környezetszennyező repülőgéppel, hanem környezetkímélőbb vonattal utazzunk, akkor

a Momentum támogatná Magyarország kormányának azon terveit, hogy gyorsvasúttal kösse össze Budapestet Belgráddal, Varsóval, Prágával, illetve Kolozsvárral. Azt ugyanis kijelenthetjük, attól egyetlen repülővel sem fog kevesebb felszállni, hogy Cseh Katalin nem ül fel rá (egyszer). Ha viszont épülnek gyorsvasútak, akkor már annál inkább. A Momentum azonban ezekről hallani sem akar.

Ennyit tehát a monemtumos újliberálisok klímavédelméről.

Csak emlékeztetőül: Cseh Katalin volt az a momentumos politikus, aki orvosi végzettsége dacára a Klubrádióban azzal viccelődött hazánk első számú feministájával, Papp Réka Kingával, hogy az abortusz miként hasonlítható egy botmixerhez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!