Hollik István: Újra lehet indítani az életet

Vágólapra másolva!
Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, a Fidesz-KDNP pártszövetség kommunikációs igazgatója a járvány utáni helyzetről beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában
Vágólapra másolva!

A politikus beszélt a miniszterelnök azon mondatairól, ahol Orbán Viktor azt mondta el, a járvány várhatóan május 3-án éri el a csúcspontját itthon. Hollik István megerősítette, a kormány folyamatosan meghallgatja a szakemberek véleményét, virulógusokét, matematikusokét, más egészségügyi szakemberekét, az általuk elmondottak alapján mondta el a kormányfő, hogy jövő hét végén itthon le fog zárulni a védekezés első szakasza. Ez azt jelenti, hogy ha óvatosan, körültekintően is, a veszélyeztetett korosztályt megvédve, de újra lehet indítani az életet. Ehhez természetesen más szabályok szükségesek azoknál, amelyek még érvényben vannak, a kormány azon dolgozik éppen, hogy ezeket az új szabályokat kidolgozza.

A kommunikációs igazgató szerint azok a cégek, amelyek egy időre leálltak, de most újra kezdik a termelést, biztosan vigyázni fognak a dolgozóikra, betartják a hatósági előírásokat. A kormányzat abban reménykedik, hogy a jövő héten újrainduló élet jó hatással lesz a gazdaságra is. A kormánypártoknak, a parlamenti képviselőknek most az a dolga, hogy támogassák a kormány szándékát, hogy annyi munkahelyet hozzanak létre, mint amennyi a járvány alatt megszűnt. Ha az élet újraindul, akkor ez egyben azt is jelenti, az emberek újra munkába tudnak állni, mert ez a legfontosabbak egyike.

A teljes beszélgetés itt olvasható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!