Kiderült: izolációs köpeny volt a kínai szállítmányban, rendben van az engedélye, használható az egészségügyben

Vágólapra másolva!
A kormány számára a magyar emberek egészsége a legfontosabb, ezért érkeznek folyamatosan Kínából egészségügyi védőfelszerelések, amelyek minőségével kapcsolatban nálunk eddig nem jelentkeztek problémák, számos más országgal ellentétben. A kormányzati nyilatkozatokból ismert, hogy óriási, szinte felfoghatatlan harc zajlik a maszkokért és más védőeszközökért, mindenki Kínában áll sorban, nagy versenyben kell tehát részt venni, hiszen a magyar kormány is ott vásárol, ahol az egész világ.
Vágólapra másolva!

Mindennek ismeretében volt érdekes, hogy az egyik tájékoztató hírben szereplő fotón egy olyan doboz látható, amelyben a kínai írásjelek szerint nem az egészségügyben használatos eszköz van. Ezzel kapcsolatos kérdésünkre az Operatív Törzstől megnyugtató választ kaptunk. A dobozban olyan izolációs köpeny van, amely természetesen használható az egészségügyben, hiszen megvan az úgynevezett CE tanúsítványa; vagyis az európai szabványok szerint bevizsgált, minősített termék, amely megfelel a minőségi előírásoknak, így az Európai Unióban is használható.

Ez tehát azt jelenti, hogy Magyarországra továbbra is az elérhető legmagasabb minőségű védőeszközök érkeznek. Külön figyelemre méltó, hogy az uniós szabályok szerint egyébként - bizonyos feltételek mellett - a vírus elleni védekezésben még olyan eszközök is használhatóak, amelyeknek nincs CE minősítésük, de ebben az esetben nem erről van szó. Az Origo helyszíni információi szerint számos oka lehet annak, hogy Kínában a jelenlegi körülmények között rossz matrica kerül a dobozra; ilyen hiba, félreértés megtörténhet a felfokozott termelési helyzetben, amikor óriási mennyiségű áru kerül ki a gyárakból. A valódi értékmérő a CE tanúsítvány, amellyel az izolációs köpeny rendelkezik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!